Søde boller 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Solveig Indsendt : Red : |
|
|
Rør gær og sukker til det bliver flydende. Lun vandet til håndvarmt og tilsæt det sammen med salt og olie. Når saltet er opløst, æltes melet i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig og slipper hænderne. Måske skal du ikke bruge al melet, stop hellere før dejen bliver tung.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted (gerne natten over) til ca. dobbelt størrelse. Pudr dejen dejens overfalde med mel, så du kan tage små boller fra den, uden at de hænger fast på hænderne, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. (OBS. De er ikke færdige med at hæve, så de skal virkelig ikke være særlig store.) Lad dem efterhæve på pladen - gerne til dobbelt størrelse. Pens dem evt. med æg eller mælk og bag dem i ovnen ved ca. 180 grade ri ca. 8-10 minuttter, eller til de er gyldne og dufter dejligt. Tjek de også er gyldne i bunden. Lad bollerne køle af, før de evt. glaseres. |
|
Opskriften er vist 2714 gange,
og udskrevet 140 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne