Søde boller 02

Søde boller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 25 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Solveig

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
0.25 pk.gær eller mindre (lille gærmængde og lang hævetid giver ubetinget de bedste boller)
1 dl.sukker
5 dl.vand
1 tsk.groft salt
0.5 kopsmagsneutral olie
800-1 kg.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg eller mælk
 
 flormelis til glasur (kan udelades)
 slik til pynt af kagemand (kan udelades)
 
Opskrift:
Rør gær og sukker til det bliver flydende. Lun vandet til håndvarmt og tilsæt det sammen med salt og olie. Når saltet er opløst, æltes melet i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig og slipper hænderne. Måske skal du ikke bruge al melet, stop hellere før dejen bliver tung.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted (gerne natten over) til ca. dobbelt størrelse. Pudr dejen dejens overfalde med mel, så du kan tage små boller fra den, uden at de hænger fast på hænderne, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. (OBS. De er ikke færdige med at hæve, så de skal virkelig ikke være særlig store.)
Lad dem efterhæve på pladen - gerne til dobbelt størrelse. Pens dem evt. med æg eller mælk og bag dem i ovnen ved ca. 180 grade ri ca. 8-10 minuttter, eller til de er gyldne og dufter dejligt. Tjek de også er gyldne i bunden.
Lad bollerne køle af, før de evt. glaseres.





karakterer:
Opskriften er vist 2714 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu