Bøf på kartofler

Bøf på kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.hakket oksekød
200 g.fintskåret løg
6 spsk.syltede rødbeder i små tern
 Salt
 Peber
 Smør
 
1000 g.kartofler
2 løg
2 peberfrugt
500 g.champignon
1 ds.flåede tomater
2.5 dl.piskefløde
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Svits løgene til de er klare. Afkøl dem. Ælt det hakkede kød med løg og rødbeder. Form kødet til 4 bøf, der krydres på begge sider med salt og peber. Stil det på køl, til det skal bruges.

Skræl kartofler og pil løg. Skær begge dele i ringe, og læg dem taglagt i et smurt ovnfast fad. Drys salt og peber mellem lagene. Hæld fløden og væsken fra de flåede tomater ved retten. Gem tomaterne fra dåsen.

Dæk fadet med folio, og sæt det i ovnen på 180 grader varmluft 45-50 min. Kartoflerne skal være næsten møre.

Imens renses peberfrugt og champignon. Peberfrugt skæres i tern og champignon i halve eller kvarte. Bøfferne brunes hastigt i smør på panden.

Når kartofler og løg er næsten møre tages fadet ud af ovnen. Læg de brunede bøf ovenpå kartoflerne. Læg peberfrugt, champignon og tomaterne ovenpå og ved siden af bøfferne.

Sæt atter fadet i ovnen men uden folio 10-15 min afhængig af om kødet skal være gennemstegt.

Tips:

Bruger man alm. ovn skal den stå på 200 grader





karakterer:
Opskriften er vist 6985 gange,
og udskrevet 103 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu