Ankers Allerbedste boller

Ankers Allerbedste boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Fuldkornshvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Anni

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 brevtørgær
1.5 dl.vand
1.5 dl.A38 eller andet surmælksprodukt
2 spsk.sukker
2 æg
1 dl.solsikkekerner eller græskarkerner
1 spsk.hørfrø
200 g.revet gulerod (ca. 3-4 stk.)
1 tsk.salt
200 g.fuldkornshvedemel
250-300 g.hvedemel
 
Opskrift:
Hvis der bruges alm. gær, røres det ud i lunkent vand, og blandes med de andre våde ingredienser.

Bruges tørgær:
Vand, A38, æg og gulerødder røres godt sammen.
Fuldkornshvedemel,mel, tørgær, salt, sukker og kerner blandes godt sammen.
Herefter æltes alt godt sammen i røremaskine.
Tages ud på bordet og æltes godt.
Dejen skal være let klæbrig, da kernene suger godt.

Tips:

Stilles til hævning i ca. 30 min. på et lunt sted. Der formes ca. 14 boller (ca. 98 gr. pr. stk.). Pensles med sammenpisket æg. Bages i varmluftovn ved 200 gr. på anden nederste rille.





karakterer:
Opskriften er vist 6585 gange,
og udskrevet 127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu