Bøftærte

Bøftærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Miccipigen

Indsendt :      Red :
Bøftærte, billede 4 Bøftærte, billede 1 Bøftærte, billede 2 Bøftærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Timian, tørret
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
900 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Løg svitses hurtigt i en gryde, derefter tilsættes oksekød og brunes. Til sidst smages der til med salt og krydderier. Det bredes ud i bunden af et tærtefad ca 32 cm i diameter, eller anden ildfast fad.

Kartoflerne skæres i tynde skiver og ligges i lag ovenpå. Fløde hældes over, og drysses med salt.

Bages i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Afhængig af kartoflernes tykkelse kan stegetiden variere Spises med salat og brød





karakterer:
Opskriften er vist 38885 gange,
og udskrevet 835 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11653 (2774 kcal)
KJ pr. Pers. 2913 (693 kcal)
Vægt ialt 1762 gram
Vægt pr. Pers. 440 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 661 KJ (157 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-24 18:12:27
Et tip til hvis man har problemer med at få fløden tyk - åben ovnen et par gange undervejs og lad dampen komme ud, Det er fordi vandet ikke kan slippe ud af fløden det forbliver tyndt.. Jeg giver som regel selve fadet en tur på ½ varme på en plade på komfuret, mens ovnen varmer op så bunden er lidt lun (ikke kogende) når jeg sætter fadet ind, det skal dog kun gøres ved absolut ildfaste fade eller stålfade så det ikke sprænger!!!!