Lammekølle med rösti og ærter i mynte

Lammekølle med rösti og ærter i mynte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hernandes

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Lam:
1 Lammekølle
1 Helt Hvidløg
1 Citron Skal herfra
 Lidthakket enebær
1 spsk.instant kaffe
 Lidtrosmarin
1 spsk.Peber knust
1 spsk.salt
1 dl.porter (øl)
 
 Rösti:
4 store bagekartofler
 salt
 peber
1 fedhvidløg finthakede
 Timian
2 spsk.smør
2 spsk.olie
 
 Ærter i mynte:
300 g.frosne ærter
2 spsk.smør
 Frisk mynte hakkede
 
Opskrift:
Lam:
Alle ingredienserne gnides ind i køllen, og kommes i en forvarmet ove på 250 grader. Når køllen sættes i ovnen skrues straks ned på 80 grader og bages i 10 timer.

Rösti:
Riv kartoflerne groft. vend dem med salt, peber, hvidløg og timian, og pres alt væden fra.
varm en pande op med smør og olie, og kom herefter kartoflerne på panden og pres det sammen. Lad det stege gyldent og vend herefter röstien. Steg den gylden på den anden side. Den skal ca. have 5 min. på hver side.

Ærter i mynte:
varm ærterne i smør og vend med mynte og salt.

Tips:

Lam: Når der er ca. 2 timer tilbage af de 10. Begynd at tjekke center temperaturen på kødet, med stegetermometer, kødet skal være 82 grader før det serveres, skrue Evt. op for ovnen. Röstie: Når man skal presse væden fra kartoflerne, kan man med fordel benytte et rent viskestykke.





karakterer:
Opskriften er vist 4805 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-05-22 16:51:04
10 timer? Seriøst?