Su börek
Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Elmas Indsendt : Red : |
|
|
Kom alle ingredienser til dejen i en skål og rør/ælt det sammen til en klump.
Fordel dejen til 9 lige store stykker. Kom mel på den rene bordplade og rul de 9 stykker dej til tynde dej-plader. Det kræver lidt øvelse og lægger et link nedenfor opskriften Sæt 2 liter vand til kogning med 1 spsk salt. Når vandet koger skrues der ned så det kun simrer. Stil en ren bageplade frem, smør med olie. Fraråder bagepapir til denne ret da det suger den fugt der skal være i dejen. Det første stykke dej ligges i bradepanden, uden kogning. Kom en spsk olivenolie hen over Nu tages et dejstykke og kommes ned i den gryde med smimre kogende vand, lad det ligge der 2-3 sekunder. Tag det op og læg det i baljen med koldt vand. Afdryp og kom det ovenpå første stykke dej. Gentag til der er 3 etager dej. 4 etage dej, koges ikke. Kom en spsk olie på, samt ost og hakket persille. kom endnu et stykke dej ovenpå ukogt. Og olie på denne. De næste stykker dej koges, køles, afdryppes og olieres. Det sidste stykke dej koges ikke. Pisk æg, olie og yoghurt sammen og pensel overfladen med dette. 250 grader forvarmet alm. ovn til den er lysebrun på overfladen. Ca 15-20 min. Tips: Dejen er pænt stærk trods de 2 vandbad. Skulle det gå i stykker for dig betyder det ikke alverden. Der findes mange områder i Tyrkiet der gerne vil, at det netop var dem der opfandt Su börek. Derfor ligeså mange måder og gøre det på. Afiyet olson |
|
Opskriften er vist 8447 gange,
og udskrevet 61 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Elmas - 2013-03-29 20:45:10 Kan se linket til video ikke kommer til og virke: Søg evt efter det på tuben Su betyder i øvrigt vand på Tyrkisk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne