Klassisk Risotto

Klassisk Risotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Mikkel Borre

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 dl. Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
10 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Yderligere:
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kog bouillon så den er klar til at tilsætte.

Snit løg og svits i olie og smør på mild varme i ca. 1 min. Skru op for varmen, tilsæt ris og det hele bliver varmet i yderligere 2 min. Tilsæt herefter hvidvin og efter den er blevet optaget i risene, tilsættes en dl bouillon. Spæd yderlige med bouillon hver gang væsken er blevet optaget. Dette tager ca. 20-25 minutter og det er vigtigt konstant at røre i risene så de ikke brænder på. Smag til med parmesan, gerne lidt olivenolie, og salt og peber.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto

karakterer:
Opskriften er vist 10605 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8999 (2142 kcal)
KJ pr. Pers. 2249 (535 kcal)
Vægt ialt 1858 gram
Vægt pr. Pers. 464 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 484 KJ (115 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 16.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu