Tærte med løg, squash, chili, spinat og porrer

Tærte med løg, squash, chili, spinat og porrer , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : GarpHeidi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fedtfattig tærtedej:
600 g.hvedemel
6 tsk.bagepulver eller natron
3 tsk.salt
450 g.kvark eller cremefraiche 9% - 18% - 38% (efter behag)
18 spsk.olie
12 spsk.letmælk eller sødmælk (efter behag)
 
 Fyld:
1 squash revet
2-3 porrer renset og i skiver
2 fint hakkede røde chilier
2 fint hakkede løg
500 g.skyllede babyspinatblade
16 æg
5 dl.madlavningsfløde 18%
 salt
 peber
 
 Drys:
 Guado ost, revet eller anden revet ost
 
Opskrift:
Natron eller bagepulver drysses i hvedemelet og tilsættes salt, kvark eller cremefraiche, olie og letmælk eller sødmælk. Dejen røres sammen. Dejen lægges i en smurt bradepande, prikkes med en gaffel og forbages ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 10 min.
Fyld:
squashen skylles grundigt og rives på den grove side af et råkostjern (eller skrælles i lange strimler med en kartoffelskræller). Porrerne renses helt for jord og skæres i tynde ringe, også den grønne top. Chilierne befries for mellemvægge og kerner og snittes meget fint. babyspinaten skylles godt og afdryppes i en sigte. Løgene hakkes meget fint. Alle grøntsagerne blandes i en skål og fordeles over den forbagte tærtebund. Æg og mælk eller madlavningsfløde piskes sammen med salt og peber og hældes over fyldet i tærtebunden. Guado osten rives fint og fordeles over fyldet. Bages i ovnen ved 200 grader til massen er fast og gylden. Bliver fyldet for brunt, kan det dækkes med stanniol den sidste del af bagetiden.

Tips:

Serveres med et mix af salat bestående af hjertesalat, broccoli stok i skiver eller tern, rød snackpeber i skiver og agurk i tern med en olie-eddike dressing tilsat lidt citron.





karakterer:
Opskriften er vist 7688 gange,
og udskrevet 109 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu