Chokoladeæbleskiver med smeltet chokolade indeni
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Fryseegnet : Ved ikke Indsendt af : mari756h Indsendt : Red : |
|
|
Smelt chokoladen i en chokoladesmelter eller i en varmfast skål over en gryde med kogende vand. Rør i chokoladen, til den er smeltet og jævn. Tag gryden af komfuret, sæt den til side, og lad chokoladen køle af.
Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Pisk æggeblommerne let i en lille skål, og pisk derefter mælk, vaniljeekstrakt, smeltet smør og halvdelen af chokoladen i. Pisk til det er jævnt. Tilsæt æggeblandingen til melblandingen, og rør det godt sammen med en træske. Dejen er klumpet. Pisk æggehviderne i en ren skål, til der danner sig stive, men ikke tørre, toppe. Fold ca. en tredjedel af æggehviderne i dejen med en gummidejskraber for at gøre den let, og fold derefter resten i, til der ikke er flere hvide striber. Brug dejen med det samme. Smør hullerne i æbleskivepanden med noget af det smeltede smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Når smørret begynder at boble, tilsættes ca. en spsk dej i hvert hul. Anbring hurtigt ca. en tsk smeltet chokolade midt i hver æbleskive, og dæk dem med endnu en spsk dej. Bag æbleskiverne, til bunden er let brunet og sprød, 3-5 minutter. Vend alle æbleskiverne med to korte træspyd, og bag dem, til de er let brunede på den anden side, ca. 3 minutter længere. Læg de færdige æbleskiver i et fad, og hold dem varme i ovnen, mens du laver endnu to omgange æbleskiver. Servér straks. Tips: Brugte en æbleskivebager og den var hurtigt varm, så her skulle de vendes næsten med det samme for ikke at blive brændte. Husk ikke at bruge metalredskaber på hverken æbleskivebager eller -pande. |
|
Opskriften er vist 5136 gange,
og udskrevet 113 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne