Gryderet med oksekød

Gryderet med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Michael Mark

Indsendt :      Red :
Gryderet med oksekød, billede 4 Gryderet med oksekød, billede 1 Gryderet med oksekød, billede 2 Gryderet med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
0.5 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1.5 spsk. Paprika
0.5 tsk. Spidskommen, stødt
2.5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Madlavningsfløde 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 ds. Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Kulør
   
  Mos:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
lidt Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i tern ca. 2x2 cm og brunes i margarinen, sammen med skalotteløgene i en tykbundet gryde.

Skær peberfrugt ud i strimler, gulerødder i tynde skiver, (og champignoner i halve hvis de er friske) Og kom det med i gryden. lad det brune i ca. 4-5 min.

Kom derefter de hakkede tomater, tomatpuré, paprika, spidskommen og oksebouillon i, og lad retten simre i 30-45 min.

Nu skulle kødet gerne være smagrigt og dejlig mørt, kom så cocktailpølser i lad dem varme med de sidste 5 min.
Put til sidst fløden i, og lad retten koge op, og jævn sovsen med evt. maizena majsstivelse (mel kan også anvendes, brug dog evt. en si pga. klumper)

Kartoffelmos:
skræl og kog kartoflerne mens gryderetten simrer, så passer tilberedning- og kogetiden cirka.

Skræld kartoflerne og skær dem i små stykker, kog dem i en gryde i ca. 15 min.

Mos kartofler med evt. en elpisker, og kom samtidig smør og mælk i, til det har en god konsistens. Til sidst smages mosen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Serveres med et godt brød og evt. frisk salat.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





Beskrivelse:

Opskrift på gryderet med oksekød i tern

Hvem elsker ikke en god simreret, som får lov til at passe sig selv? Dette er, hvis jeg selv skal sige, nok verdens bedste gryderet med oksekød og kartoffelmos. Når først kødet er brunet, og du har tilsat alle ingredienserne i gryden, har du god tid til at forberede kartoffelmosen, inden gæsterne banker på døren.

Når regnen og blæsten rusker udenfor på en kølig efterårsdag, findes der ikke noget bedre end en varm gryderet med cocktailpølser og oksekød, blød kartoffelmos og selvfølgelig den mest smagfulde sovs. Dette er noget nær den perfekte kombination - og så egner retten sig både til voksne og børn.

Lav din egen variant af gryderet med hakket oksekød og fløde

Ønsker du at lave din egen variant af lækker gryderet med oksekød i tern og cocktailpølser? Du kan sagtens tømme grøntsagsskuffen og tilsætte andre grøntsager, end hvad der står i opskriften. Hvis du ønsker at minimere indtaget af kød, kan du også anvende en mindre mængde skært oksekød og i stedet skrue op for grøntsagerne.

Som et lille tip kan du sagtens fryse rester fra din gryderet med hakket oksekød og pølser. Derfor gør det ikke noget, hvis du laver en stor portion. Så har du nem aftensmad til de dage, hvis tiden er knap.

karakterer:
Opskriften er vist 801518 gange,
og udskrevet 14865 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (108 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12000 (2857 kcal)
KJ pr. Pers. 3000 (714 kcal)
Vægt ialt 3427 gram
Vægt pr. Pers. 856 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 350 KJ (83 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-05 23:42:42
Hvidløg, en rundhåndet omgang timian + tøm grøntsagsskuffen skader ikke. Tak for en god og inspirerende grundopskrift:-)

  -   2020-03-25 14:03:20
Kan man lave en ordentlig portion og nedfryse?

  -   2018-11-10 20:58:42
rigtig dejlig ret kan anbefales.(lidt hvidløg skader ikke)

  -   2018-02-06 15:33:23
rigtig dejlig ret kom lige lidt hvidløg ved retten det gad det sidste

  -   2017-07-22 19:04:03
En rigtig god ret bare ok.

  -   2013-05-01 14:31:26
Rigtig god ret, der er virkelig smag i! Topkarakter herfra!