Lady og Vagabondens mad (sund)
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Fryseegnet : nej Indsendt af : Carinakokken Indsendt : Red : |
|
|
Riv 2 gulerødder samt 1 løg og 2 fed hvidløg på et råkostjern.
Havregryn males i morter (valgfrit). Grøntsager samt havregryn blandes med det hakkede kød, 2 æg, lidt peber, lidt chili, salt, basilikum og rasp. (Jeg bruger halv rasp, halv rugmel) Farsen bør hvile i køleskabet i ca. en halv time. I denne halve time laves tomatsaucen: 1 løg og 2 fed hvidløg hakkes fint og lægges i en kold gryde sammen med 1 tsk. oregano samt en tsk. basilikum og en spsk. olie. Tænd for varmen under gryden, og steg til løgene bliver gennemsigtige. Hertil tilføjes 2 spsk. sukker og en tsk. salt, samt et skvæt ketchup eller puré. Tilføj 2 dåser hakket tomat og 2 dl. mælk og lad saucen simre i et kvarter. (Jeg blender saucen for børnevenlighedens skyld) Farsen trilles til meget små boller og lynsteges på varm panden med rigeligt olie. Når farsbollerne har fået en brun overflade, lægges de i et fad, og overhældes med tomatsaucen. Er farsbollerne meget små, skal retten ikke bruge mere end 15 minutter ved 200 grader i en varmluftsovn. Tips: Vil du gerne undgå fedtstoffet under stegning af bollerne, kan du med fordel lægge farsbollerne på bagepapir i en meget varm ovn (250 grader) i et kvarter. (Evt. drys med lidt sukker for at få en flot stegeflade) Servér med pasta efter eget valg, og hvis i rigtigt skal forkæles, med revet ost på toppen. |
|
Opskriften er vist 6840 gange,
og udskrevet 125 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne