Lady og Vagabondens mad (sund)

Lady og Vagabondens mad (sund), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Carinakokken

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød (eller svin/kalv)
2 store gulerødder
1 dl.rasp/mel
0.5 dl.havregryn
2 æg
1 tsk.oregano
1 smulechili
2 ds.hakket tomat
2 løg
4 fedhvidløg
 olie
2 spsk.sukker
2 tsk.basilikum
 salt
 peber
2 dl.mælk
 ketchup/tomatpuré
 
Opskrift:
Riv 2 gulerødder samt 1 løg og 2 fed hvidløg på et råkostjern.
Havregryn males i morter (valgfrit).

Grøntsager samt havregryn blandes med det hakkede kød, 2 æg, lidt peber, lidt chili, salt, basilikum og rasp. (Jeg bruger halv rasp, halv rugmel)
Farsen bør hvile i køleskabet i ca. en halv time.

I denne halve time laves tomatsaucen: 1 løg og 2 fed hvidløg hakkes fint og lægges i en kold gryde sammen med 1 tsk. oregano samt en tsk. basilikum og en spsk. olie. Tænd for varmen under gryden, og steg til løgene bliver gennemsigtige.

Hertil tilføjes 2 spsk. sukker og en tsk. salt, samt et skvæt ketchup eller puré.

Tilføj 2 dåser hakket tomat og 2 dl. mælk og lad saucen simre i et kvarter. (Jeg blender saucen for børnevenlighedens skyld)

Farsen trilles til meget små boller og lynsteges på varm panden med rigeligt olie.

Når farsbollerne har fået en brun overflade, lægges de i et fad, og overhældes med tomatsaucen.

Er farsbollerne meget små, skal retten ikke bruge mere end 15 minutter ved 200 grader i en varmluftsovn.

Tips:

Vil du gerne undgå fedtstoffet under stegning af bollerne, kan du med fordel lægge farsbollerne på bagepapir i en meget varm ovn (250 grader) i et kvarter. (Evt. drys med lidt sukker for at få en flot stegeflade)

Servér med pasta efter eget valg, og hvis i rigtigt skal forkæles, med revet ost på toppen.





karakterer:
Opskriften er vist 6840 gange,
og udskrevet 125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu