Sirupskage med appelsinpuré
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup Indsendt af : Natasja Hansen Indsendt : Red : |
|
|
Riv skallen af appelsinerne med juliennejern, undgå at få det hvide af skallen med.
Kog de 6 afskallede appelsiner i rigeligt vand i 2 timer, afkøl, flæk, udkern og blend til puré Sirup: smelt 2½ dl. sukker i en gryde, og tilsæt da resten af sukkeret samt 2½ dl. vand, en let knust lakridsrod. Kog til der er et konstant hvidt "skum", og si lakridsroden fra. OBS! Pas på når du hælder vandet i, da det godt kan sprøjte! Put skallen fra appelsinerne op i siruppen, og kog op i ca.15 min. si appelsin skallen fra og lad den størkne jævnt fordelt på en tallerken. kog 2 dl. muscovadosukker samt 100 g. smør til siruppen. afkøl. De tøre ingredienser: Bland, hvedemel, natron og krydderier sammen. sigt og rør den tøre melblanding i siruppen skiftevis med appelsin puréen, til dejen er jævn. Hæld dejen i en smurt springform eller bradepande, og bag ved 150 grader i 1-1½ time. afkøl. Marcipan smørcreme: Pisk marcipan, 150 g. flormelis og 100g. smør sammen til en jævn creme. Pyntning: Flæk kagen, og fordel marcipan smørcremen jævnt. Drys kagen med 20 g. flormelis og pynt med de karamelliserede appelsinskaller. Tips: Kagen holder sig længe i køleskabet, og kan med fordel laves et par dage i forvejen. |
|
Opskriften er vist 6022 gange,
og udskrevet 131 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne