Langtidsstegt okseklump med grøntsagsmos
Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Thor169 Indsendt : Red : |
|
|
Kødet:
Pudses af og marinaden blandes, kødet lægges i, og trækker 12-24 timer i køleskab. Grønsagsbunden: Der skæres et kryds i tomaterne, de skoldes i kogende Tips: Marineringen af kødet: Pudses af for sener og marinaden blandes, kødet lægges i, og trækker 12-24 timer i køleskab. Grønsagsbunden: Der skæres et kryds i tomaterne, de skoldes i kogende vand og når de er kølet lidt af, pilles skrællen af, og de skæres ud. Gulerødderne skrælles, skylles og skæres i skiver. Løgene skrælles og skæres i halve og derefter i skiver, de brunes i olie, og krydres med salt og peber. Blegselleriet Skylles og skæres i 0,4-0,6 cm skiver. Champignonerne skylles og skæres i kvarte/sjettedele, således at de alle er ca lige store. Alle grøntsagerne ligges i bunden af en bradepande, krydres med salt, peber og rigeligt basilikum, ovnen tændes på 100-115 grader UDEN varmluft. Kødet: Tages op af marinaden, brunes af i smør og ligges oven på grøntsagerne, og sættes i ovnen. stegetermometer kan varmt anbefales, stegen tages ud 2-3 grader under den ønskede temperatur (mellem 60-65 grader kan anbefales) stegen dækkes med staniol og et viskestykke, kødet skæres i så tynde skiver som muligt. Sovsen: Når kødes tages ud og hviler, holdes safterne i bunden af bradepanden igennem en si og ned i en gryde, som sættes på blus og koges ind (gerne til ca 1/2 så meget væske som ved start) Smages til med salt, burde gerne have en let sødlig smag af grøntsager og en kraftig kødsmag. Sellerimos: Hen mod slutningen af stegningen skrælles knoldselleriet, det skæres i tern og koges i saltet vand. Når ternene er møre, hældes det meste af vandet fra (gem lidt af kogevandet). Ternene blendes med stavblender sammen med det gemte kogevand og et fed hvidløg. Smør og fløde tilsættes, mosen varmes op, og smages til med salt og peber. Grøntsagsmos: Grøntsagerne der er stegt med i ovnen, blendes, smør og fløde tilsættes og der opvarmes. Der smages til med salt og peber. OBS: Stegetiden vil være over 2½-3 timer, men det afhænger meget af størrelsen på stegen, denne opskrift passer til de fleste størrelser stege, såfremt man laver mere sellerimos og ikke reducerer sovsen så meget. Grøntsagsmosen skulle der meget gerne være rigeligt af, ellers kan der laves mere grønt ret nemt. |
|
Opskriften er vist 79296 gange,
og udskrevet 640 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Karsten Lind Hansen - 2016-09-01 20:23:32 Opskriften er sikkert fin, så jeg bruger en del af den; men ......... Man LÆGGER noget. Når man har gjort det, så LIGGER det der. Det er faktisk ikke så svært. Morten Nielsen - 2016-04-16 19:19:28 Øv havde glædet mig til em rigtig dejlig gang aftensmad Men desværre blev alt kedeligt og gråt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne