Bergs nemme grovboller
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : D. Berg Indsendt : Red : |
|
|
Bland gær og det lunkne vand i en stor skål.
Sæt femkornsbageblandingen (eller solsikkekerner) i en lille gryde med kogende vand. Lad kornene koge i 3 min. Rør undervejs rundt engang imellem. Hæld kornene i en si og lad dem dryppe af. Bland olien, saltet, kornene og grahamsmelet i skålen med gær og vand. Bland til sidst hvedemelet - lidt af gangen - i dejen. Hvis du synes, dejen er for klistret, kan du tilføje mere mel. Jeg foretrækker selv, at den er lidt klistret. Lad dejen hæve 1 time et lunt sted dækket til med fugtigt viskestykke, så den ikke bliver tør. Slå derefter dejen og form 25 boller (jeg former dem vha. en spiseske). Tænd nu for ovnen. Lad bollerne efterhæve i 15 min. tildækket med fugtigt viskestykke. Bages ved 220 grader C. alm. ovn ca. 15 min. Tips: Bollerne smager også godt med rosiner og/eller tranebær. |
|
Opskriften er vist 19249 gange,
og udskrevet 408 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne