20 lækre gulerodsboller

20 lækre gulerodsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : HenrietteBuchvaldt

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl.lunken vand
25 g.gær
100 g.solsikkekerner
225 g.revet gulerod
500 g.sigtemel
400 g.grahamsmel
4 spsk.olie
4 tsk.sukker
2 tsk.salt
 
 Pensling:
 Evt. mælk/æg
 
Opskrift:
Opløs gæret i det lunkne vand
Hæld ingredienserne i, i skrevet række følge. Rør det igennem på lav styrke i en rørmaskine indtil det er samlet godt sammen og begynder at være en dej, cirka 5 min, sæt op til fuld styrke og lad den ælte den godt igennem i cirka 5 min. Hvis ikke du har rørmaskine skal du sørge for at ælte dejen godt sammen, dejen vil virke meget fedtet, det skal den være, bliv ved med at ælte til dejen kun klistre let fast til hænderne, vask evt hænder undervejs, for at kunne finde dette tidspunkt.
Stil dejen til hævning i 30 min ved anvendelse af rørmaskine og 45 min ved æltning. Del dejen i to og tril det til en pølse, skær dejen over i 10 lige store stykker og tril dem til boller, sæt dem på en plade og lad dem efterhæve i 45 min. Tænd ovnen på 200 grader.
Pensel evt bollerne med mælk/æg
Bag dem i ovnen i 8-10 min

Tips:

Hvis du har almindelig ovn, kan det være en god ide at stille den første plade oven på komfuret, så de får gavn af varmen fra ovnen, det gør bollerne hæver bedre. Når du smider den første plade ind, stiller du nr to plade oven på ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 11550 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu