Jomfruhummerhaler bisque

Jomfruhummerhaler bisque, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Anders Krogstrup

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.pillede jomfruhummerhaler
 
 Hummerfond:
 olivenolie
 paprika
 løg
3 dl.hvidvin
1 dl.vand
 cognac
 
 Sauce:
2 skalotteløg
1 hvidløg
 olie eller smør
5 dl.hvidvin
2.5 dl.piskefløde
 chilipulver
 
50 g.revet parmesanost
 friskhakket persille
 
Opskrift:
Pil halerne, men gem skallerne.

Hummerfond:
De pillede skaller, kløer etc. skal bankes med en kødhammer eller lignende, så frigiver de mest smag.

i en gryde tilsættes olivenolie. Tag en tsk med paprika. Dette ristes i olien. Tilføj så skallerne, og rist det sammen. Der tilføjes et løg, og 3 dl. hvidvin, 1dl vand. Dette koges og reduceres, så det dækker halvdelen af skallerne. Smag til med cognac.

Sauce:
I en anden gryde hælder du de finthakkede skalotteløg i sammen med hakket hvidløg, som steger i et minut i olie eller smør. Hvidvinen tilføjes, og koges op indtil alkoholen er fordampet (ca 2 min). Der tilføjes fløde. Indholdet smages nu til med chili.

Hummerhalerne skal først steges af i lidt olie helt til sidst. De tilføjes resten af sauce sammen med den hummerfond, som du har lavet af skallerne. Skallerne er naturligvis siet fra, og de ender med en kraftig brun fond.

Til sidst tilføjer du persillen, og parmesanosten.
Det er et garanteret hit ved gæsterne!
Velbekomme





karakterer:
Opskriften er vist 7850 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu