Æbledrøm

Æbledrøm, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : aoge

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
150 g.hvedemel
50 g.smør
150 g.sukker
4 æg
1 tsk.bagepulver
1 tsk.natron
1 tsk.Vaniljesukker
1 tsk.stødt ingefær
 
 Fyld:
500 g.skrællede mad-æbler i tern
3 tsk.Vaniljesukker
50 g.sukker
50 g.smør
 
 Top:
200 g.kokosmel
175 g.sukker
4 æggehvider
50 g.smør
 
Opskrift:
Start med at putte æbleternene i en pose med vaniliesukkeret fra fyldet, bland det godt og lad dem trække i 30 minutter.

Bund:
Bland æg og sukker luftigt, tilsæt vanilie, bagepulver, natron, og ingefær. Rør mel og smeltet smør i til sidst. Bages i godt smurt springform i ca 20 minutter til bunden er knapt færdigbagt.

Fyld:
Smelt mør og sukker i en gryde til det er lysebrunt. Må ikke brænde på. Tilsæt æblerne fra posen med vaniliesukker. Steg dem ved svag varme i sukkeret indtil de er næsten møre, men ikke kogt til mos.
Fordel dem direkte fra gryden på den knapt færdigbagte kagebund.

Top:
Tag en kasserolle og put smør, kokos og sukker i. Smelt det sammen ved svag varme. Tilsæt æggehviderne og varm det igennem. Må ikke branke i bunden, så der skal røres forsigtigt hele tiden.
Fordel toppen på æblefyldet med en ske så det er helt dækket og kokosmassen laver et låg. Skru ovnen ned på 150 g og bag kagen færdigt i ca 30 minutter indtil bunden er helt gennembagt. Dette tjekkes ved at stikke en lang kniv ned gennem lagene, man kan se at der stadig er dej på den hvis kagen ikke er færdig.
Tages ud af ovnen og svaler af. Løs ringen på springform når den er mindre varm og lirk den forsigtigt af. Når kagen er kold, brug da en lang kniv eller flad palet til at løsne kagen fra bunden, placer ringen fra sprigformen rundt om den igen for at støtte den og flyt den forsigtigt over på et fad.

Tips:

Rigtig flot kage. Fantastisk som dessert efter en lækker middag.





karakterer:
Opskriften er vist 4943 gange,
og udskrevet 104 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu