Chili Con Carne (Slow food style 6 timer)
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : JJ Indsendt : Red : |
|
|
Dagen før: Oksekød, et par groft skårne chili, et par groft skårne hvidløg og øllen sættes til at trække natten over.
Suppeben, spidskommen, kanel og madolie svitses i en gryde sammen. Øl og væden sies fra det som stod natten over og hældes ud. Kødet tilsættes til gryden sammen med Tequilaen. Alkoholen koges af. Når det ikke længere dufter spritet tilsættes de resterende ingredienser skåret groft UNDTAGEN bønnerne, som først tilsættes senere. De friske tomater kan med fordel blancheres og skrællen pilles af, inden de hakkes groft. Gryden bringes i kog og skal nu have lov at simre i 6-7 timer, til kødet er blevet helt trævlet. Det sker først efter 6-7 timer, så hav tålmodighed og rør lidt i gryden ind i mellem. 1 halv time før servering tilsættes bønnerne og der laves den endelige tilsmagning med salt, peber og evt. chili, hvis den ønskes stærkere. Lige før servering tages suppebenet op og smides væk. Tips: Der kan serveres enten brød eller ris til. Eller begge dele. Det kan varmt anbefales at putte lidt cremefraiche på, da det mildner den umiddelbare chilieffekt. |
|
Opskriften er vist 9831 gange,
og udskrevet 104 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (6 stemmer) |
|
Kommentarer JJ - 2017-03-11 13:28:42 Mette, Jeg skærer det ud inden marinering i mindre stykker. Ogte benytter jeg oksebov eller lignende kød. Men efter 6-7 timer er alt kød mørt og trevlet :-) Mette - 2014-11-24 08:51:53 Hvornår og hvordan skal kødet skæres ud? Før eller efter marinering? JJ - 2013-12-02 19:20:11 Selvfølgelig ikke 800gr kød pr. person. 200 gr pr. person eller 800 gr til 4 personer. :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne