Bo Bechs klassiske frikadeller stegt i smør
Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : AndersRR Indsendt : Red : |
|
|
Frikadeller:
Kød, mel, æg, salt, peber og revet løg røres forsigtigt sammen. Når farsen begynder at blive klistret hældes mælken i. Der røres rundt indtil mælken er suget op af dejen, og dejen virker lidt tynd. Farsen sættes nu på køl i en halv time. (Påbegynd evt. at skrælle kartofler nu, og sæt over). Når farsen har stået en halv time, sætter man en pande over på næsthøjeste varme, og smelter smøren til den begynder at skumme. Så fugter man sin ske i smøren, og former sine frikadeller. Denne process gentages til al farsen er opbrugt. Når man skal tjekke om frikadellerne er færdige, trykker man på dem, og føles de faste i det, så er de gennemstegte og færdige. Sovs: Den overskydende smør fra frikadellerne hældes over i en lille gryde, og der tilsættes 2 spsk mel. Pisk til melet er opsuget i smørret, og det har taget lidt farve. Tilsæt 1/3 mælken ad gangen, og pisk konstant. Kog saucen igennem i 5 minutter, og smag til med salt, peber og kulør. Velbekommen! Tips: Kommentarer, idéer og tips modtages gerne! |
|
Opskriften er vist 26488 gange,
og udskrevet 229 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (8 stemmer) |
|
Kommentarer J-R. - 2016-07-09 12:59:23 Super gode frikadeller :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne