Nem og lækker pulled pork
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Martin Peter Nilsson Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pulled pork:
Aftenen før blandes rub’en sammen, kødet grubbes med Dry rub, og ligges i en stegepose, overskydende Dry rub hældes ned i stegeposen. Stegeposen med nakkefileten lægges i en ildfast fad i køleskabet til næste morgen. Dagen efter om ca. 10-12 timer før servering sættes kødet i ovnen og ovnen sættes på 100 grader c. alm. ovn. Efter ca. 7 timer prikkes et lille hul i posen med spidsen af en kniv. 1 time før servering tages stegen ud af ovnen, væsken hældes fra og kødet lægges tilbage i det ildfaste fad. OBS! Kødet er nu så mørt, så det kræver lidt finesse at få det ud af posen og over i fadet igen uden at det falder fra hinanden. Ovnen skrues nu op på 200 grader C. alm. ovnden sidste time indtil servering. Når kødet er færdigt, trækkes kødet fra hinanden og serveres. BBQ sauce: BBQ saucen kan med fordel laves aftenen før, så får den lov til at trække og blive endnu bedre. Saucen serveres i en skål, for gæsterne kan dryppe på den Pulled pork. Hvis BBQ saucen laves dagen før tages den ud af køleskabet nogle timer inden servering, så den ikke er for kold. Tag alle ingredienser og blend dem med en stavblender. Pres hvidløg med hvidløgspresser. Coleslaw: Snit hvidkålen fint (et helt hvidkålshoved kan godt være i overkanten, så der må godt tages noget fra) Riv gulerødderne på rivejern. Bland kål og gulerod sammen. Rør marinaden sammen og bland kål og gulerødder i en stor plasticpose Lad det trække i ca. 60 min. I køleskab. Rør dressingen sammen. Frahæld marinaden fra kålblandingen Kom kålblandingen i dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering. |
Pulled PorkPulled pork er en amerikansk kulinarisk ret bestående at svin og barbecue som hovedingredienserne. Retten er oprindeligt fra de sydlige stater i USA, hvor man på traditionel vis bruger trevlet svine skulder marineret i barbecue. Den oprindelige fremgangsmåde, indeholder en proces hvor kødet skal ryges langsomt over et træbål, hvilket er noget anderledes end den moderne fremgangsmåde.Favoritten på grillenDe amerikanske madtraditioner er blevet en stor del af de danske spisevaner. Især pulled pork er en staternes konstellationer, som i Danmark er blevet en klar favorit på bordet i sommermånederne. Det er blevet meget populært at tænde op for grillen og tilberede en pulled pork. Denne bliver serveret i en delikat bolle med tilbehør i form af coleslaw-salat.Pulled Pork, Pulled Beef & Pulled ChickenNår man eksperimenterer med nye opskrifter, er det ofte et tilfælde, at der bliver leget lidt med ingredienserne. Dette er også muligt med den traditionelle pulled pork. Opskriften er i sig selv fantastisk, men den kan også sagtens laves i andre varianter, hvis det er en præference for dig, eller dem du serverer den for. Der findes utroligt mange udfoldelser og variationer af retten, og den kan sagtens laves med enten kylling eller oksebov. Disse variationer kaldes i daglig tale pulled beef og pulled chicken. Disse har samme fremgangsmåde ift. proces, og kan nydes på samme måde som den originale konstellation. |
Opskriften er vist 1245308 gange,
og udskrevet 16577 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (195 stemmer) |
|
Kommentarer Søren Mørkmann - 2022-02-05 09:00:30 This is a keeper. Alt kød blev spist, der var intet tilbage. Og den BBQ sauce.. Englene synger.. Tak for en fantastisk opskrift... Annette - 2021-11-20 17:38:45 Favorit opskrift på pulled pork, og Cole slaw Skovdal - 2020-04-10 20:38:58 Lækker dry rub, bruger den hver gang 😄 Jeg pumper kødet med saltlage inden det dry rubbes, det ligger så 24 timer i dry rub, herefter får det 24 timer ved 100 grader. Kødet på risten, og under risten er et vandbad i en dyb bradepande til ovnen. Det bliver vanvittigt godt :) Kokken - 2019-04-07 00:38:47 jeg vil anbefale at komme den i ovnen utildækket i de første 2-3 timer for at give den en sprød skorpe, og derefter tildække den i den resterende tid. At gøre dette i omvendt rækkefølge vil føre til at kødet bliver udtørret. Susi - 2018-03-23 14:38:44 Den Bedste! Opskrift på pulled pork med dry rub! Bruger den HVER eneste gang! Men pas på med salten..! Veiling - 2018-01-18 13:21:59 Dette ser simpelthen så lækkert ud at jeg vil prøve at øve mig med denne opskrift til årets superbowl arrangement, dropper dog salaten og stikker bollerne lidt miracel wip i bunden plus en masse smeltet cheddar ost.. Skal der være fest, så lad der være fest :-) Jeff - 2017-12-30 21:35:21 Nu skal jeg lave det her for første gang. Og jeg er i tvivl om hvornår marinaden skal i brug. Det står der nemlig intet om i opskriften. Skal den på den sidste time ved de 200 grader? anonym - 2017-12-29 18:08:03 Skal der ikke klippes et lille hul i stegeposen fra begyndelsen Thomas... - 2017-11-04 19:52:19 Jeg har benyttet denne opskrift utallige gange og med samme store succes hver gang. Et lille trick, som slagteren har lært mig. Hæld et par øl i bradepanden under stegen, hvis du laver den i ovnen. Det giver en dejlig smag til kødet 😉 Lone - 2017-02-04 10:10:02 Bruger denne opskrift gang på gang. Mums! Fru. Svendsen - 2016-12-29 23:15:33 Den er god Mai - 2016-08-20 10:41:39 2,7 kg nakkefilet til 14 voksne...og der var rigeligt kød. Stort hit og helt sikkert Ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift Janni - 2016-07-01 16:43:58 Den bedste pulled Pork indtil nu det samme gælder Coleslaw og vi har prøvet mange 😋 kate Møss - 2016-05-23 16:23:35 kan man ikke stege den i stegeso i stedet for pose? anonym - 2016-05-02 08:24:28 ligges i en stegepose - det er: lægges i en stegepose ( i datid er ligge jo lå og man kan ikke lå noget i en pose (datiden af lægge er lagde og man kan godt - lagde det i en stegepose)) Tak for jeres utrolige dejlige opskrifter. Kate Hansen - 2016-04-24 15:23:37 Rigtig god opskriftsamling jeg har brugt mange gange. 👍👍👍 Sonny - 2015-09-12 14:47:51 Rigtig god opskrift virker hver gang anonym - 2015-06-20 17:12:01 Kan man fryse kødet efter de første 7 timer? Sådan at man kan forberede det, og så giver det den sidste time på dagen, hvor det skal anvendes? anonym - 2014-09-05 15:54:35 Jeg lægger kødet i salt lage et døgn inden det får dyr rub, det bliver mere saftigt. 130g salt til 2l vand.. Jytte - 2013-10-09 14:38:44 Godt nok en stor portion. Hvor længe skal kødetr ha` hvis man laver 1/2 portion? Kan ikke gi´ karakter før jeg har prøvet opskriften, men jeg prøver -og er glad for indkøbsseddel og lay out. Mvh. Anja - 2013-10-06 23:13:26 Pulled pork kan med stor fordel fryses. Det smager helt fint, når det bliver tøet op igen. Derudover lyder det til at være 12 meget små personer, hvis 2400 g. skal række. - Hellere for meget end for lidt, og som nævnt kan eventuelle rester sagtens fryses ;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne