Gammelstorffs svinemørbrad med kaperssauce

Gammelstorffs svinemørbrad med kaperssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gammelstorffs svinemørbrad med kaperssauce, billede 4 Gammelstorffs svinemørbrad med kaperssauce, billede 1 Gammelstorffs svinemørbrad med kaperssauce, billede 2 Gammelstorffs svinemørbrad med kaperssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad
 
 Urter:
1 storgulerod
¼ selleri
1 porre
1 rødløg
1-2 persillerødder
½ bdt.timian
 lidt olie
 salt
 peber
 
 Sauce:
5 dl.cremefraiche 38%
5 æggeblommer
75 g.hakkede kapers
 salt
 cayennepeber
 
 Garniture:
500 g.små nye kartofler
2 stilkeløvstikke
2 tsk.salt
 
Opskrift:
Urter:
Urterne skæres i julieene og sauteres på en pande og krydres med salt og peber.

Svinemørbraden skæres halvt igennem på langs og lægges imellem to stykker plastik og bankes ud, så den er lige tyk over det hele. Halvdelen af urterne deles ud over mørbraden, som derefter bindes op.
Brunes af på en pande og steges i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 25 minutter. Trækker herefter i 15 minutter.

Sauce:
Creme fraiche koges op og legeres med æggeblommerne. Kapers tilsættes og der smages til med salt og cayennepeber. Pas på med saltet, da kapers er salte i sig selv.

Garniture:
Kartoflerne vaskes fri for jord og koges møre i saltet vand med løvstikke.

Anretning:
Kødet befries for snoren og skæres i skiver og resten af urterne serveres til som ekstra garniture.





karakterer:
Opskriften er vist 51523 gange,
og udskrevet 1111 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-30 19:59:28
Super lækkert og nemt mad. Hele umami-smagen kom bare frem. Inviterer på gæster næste gang.

  -   2005-01-01 01:01:01
Suveræn opskrift men tidskrævende