Oksehaletærte
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale Fryseegnet : vides ikke, har ikke erfaring, da der ikke bliver noget tilovers Indsendt af : Stevy9 Indsendt : |
|
|
Oksehalerne krydres med salt og peber, derefter brunes de af. Der tilsættes hakkede løg, som brunes med inden vin og vand hældes ved. Hele stegepanden (en model med høj kant og låg) stilles i en 80 C varm ovn i mindst 12 timer - gerne op til 16 timer.
Efter langtidsstegningen køler oksehalerne af og kødet næsten falder fra benene. Kødet skæres i små stykker og stilles til side. Stegeskyen koges ind til halv mængde. Gulerødderne skrælles og rives fint på et rivejern. De fint revne gulerødder koges med i skyen og kødet tilsættes. Husk at smate til med ekstra salt. Herefter har man en kødmasse med en meget intens og koncentreret smag af oksekød. Det er denne masse, som udgør fyldet i tærten. Tærtedej: Melet smuldres ned i smøret, som er stuetemperatur, og det æltes et stykke tid, dejen samles med 1-2 spsk vand (man kan også bruge æg til at samle dejen med). Lad dejen hvile i køleskab i 20-30 min. Dejen deles i 2 klumper 1/3 og 2/3, Den største dejklump rulles ud på et melet bord. En tærteform (ca. 25 cm Ø) beklædes, og lad dejen hænge lidt ud over kanten af tærteformen, fyld kødmassen i og ruld nu den lille dejklump ud og brug den som låg på tærten. Tærtelåget og det det, som hænger ud over kanten klemmes sammen for at lukke tærten af. Husk at lave et lille hul midt i låget af tærten, så den varme luft kan slippe ud. Overflødig dej fjernes og tærten pensles med et sammenpisket æg. Tærten bages i en forvarm ovn v/190C i 35-40 minutter. Dressing røres af nævnte indgredienser og serveres sammen med en skål grøn salat som tilbehør til oksehaletærten. Velbekomme Tips: Tærten er en meget intens smagsoplevelse, så selv om det er en lang process at lave tærten, så bliver man belønnet med en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Tærten kan også spises kold dagen efter |
|
Opskriften er vist 4015 gange,
og udskrevet 74 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne