Laksetærte med spinat

Laksetærte med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : daytiger

Indsendt :      Red :
Laksetærte med spinat, billede 4 Laksetærte med spinat, billede 1 Laksetærte med spinat, billede 2 Laksetærte med spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
0.5 tsk. Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Spinat, frisk nippet for stilke
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
200 gram Laks koldrøget, i skiver 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
   
2 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
1 tsk. Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bland mel og salt i en skål. Skær den kolde smør i stykker og smuldr den i melblandingen. Bland vandet i og saml dejen. Læg den i køleskabet i en time. Smør en tærteform og rul dejen ud. Læg dejen i formen og bag den ved 200 grader i 12 min.

Smelt smørret i en gryde og læg de skyllede spinatblade i. Varm dem igennem til de er faldet sammen. Pres hvidløget og rør det i spinaten. Fordel det på den forbagte tærtebund. Skær laksen i mindre stykker og læg den oven på spinaten. Fløde, æg, mozzarella og salt piskes sammen og hældes over fyldet.

Bag tærten ved 200 grader i en halv time.

Tips:

Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid i alt: 135 min.





karakterer:
Opskriften er vist 678913 gange,
og udskrevet 11258 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (111 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11624 (2767 kcal)
KJ pr. Pers. 3874 (922 kcal)
Vægt ialt 1442 gram
Vægt pr. Pers. 480 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 805 KJ (191 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 12.7 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-07-12 08:59:43
Super lækker.Har serveret den mange gange

  -   2021-09-23 14:08:57
Smager rigtig godt. Den kan laves light, hvis mozzarella udskiftes med hytteost og fløde med Cremefine.

  -   2017-06-25 12:30:54
Kan den fryses.

  -   2017-03-18 21:27:14
Super lækker. Jeg kom lidt muskat nød i og brugte 2,5 dl fløde. Tærten skulle lige have 7 minutter mere i ovnen...men så var den også samlet og lækker med sprød lidt brunlig låg.

  -   2016-09-09 10:30:48
Kan man bruge hytteost i stedet for revet ost?

  -   2015-07-05 14:36:04
Brugte tærtedej i bunden og butterdej ovenpå som låg. Flot. Smagen rigtig lækker!

  -   2014-11-27 18:10:58
det er en ginial tærte og hvis man kommer kogte kartoffelskiver i bunden giver det en mere cremet lækkerbisken

  -   2014-11-25 20:15:09
rigtig god. Men næste gang kommer jeg lidt mere fløde i, så fyldet bliver mere cremet i konsistensen. Min dej skulle bruge mere end 1 1/2 spsk. Vand for at blive samlet, så jeg tilsatte lidt creme fraiche, det giver en dejlig sprødhed. Kan sagtens forestille mig at lidt muskatnød vil være godt.

  -   2014-10-13 12:38:13
Rigtig god opskrift god smag: måske lidt mere spinat og lidt reven muskatnød, det var hvad jeg gjorde.

  -   2014-05-06 20:18:39
Man skal vist være noget sulten for at spise den helt alene. Mon ikke den skulle have været angivet til mere end 1 portion?

  -   2014-03-13 15:19:30
Det er bare en smækker lækker tærte lige til at guffe

  -   2014-03-07 04:26:18
Rigtig god. Var et kæmpe hit hos kæresten. Tak!