Fyldt svinemørbrad 02

Fyldt svinemørbrad 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fyldt svinemørbrad 02, billede 4 Fyldt svinemørbrad 02, billede 1 Fyldt svinemørbrad 02, billede 2 Fyldt svinemørbrad 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.svinemørbrad
 Salt
 peber
25 g.tørrede, oliemarinerede tomater
25 g.champignon
125 g.baconskiver
 
800 g.nye kartofler
25 g.hvedemel
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet
 tsk.tørret oregano
 Salt
 peber
5 dl.sødmælk
 
 Tilbehør:
 grønne bønner
 
Opskrift:
Gør kartoflerne i stand, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et ovnfast fad. Drys mel (brug en lille sigte) og krydderier mellem lagene, og hæld til sidst mælken over kartoflerne. Pres kartoflerne let med bagsiden af en ske, sådan at væden når op til øverste lag af kartoffelskiverne. Sæt fadet i en kold ovn, og tænd på 160 grader C. alm. ovn.

Kartoflerne skal stå i ovnen i alt ca. 1½ time.


Gør mørbraden i stand ved at fjerne hinder og bimørbrad. Skær en ca. 3 cm dyb revne i mørbraden.

Fyld den med marinerede tørrede tomater samt salt og peber. Rens evt. bimørbraden, hak den groft, og bland den med fyldet.

Læg mørbraden på sammenføjningen i et lille fad, pak baconskiverne tæt omkring den, og stil fadet i ovnen ved siden af kartoflerne, når de har stegt ca 30 minutter, og det hele steger yderligere 1 time. Hvis den er for bleg, grilles den et par minutter.

Sluk ovnen og tag stegen ud. Dæk den med folie, og lad den hvile ca. 15 minutter.

Lad kartoflerne stå i den slukkede ovn imens.

Kog bønnerne møre i saltet vand, friske bønner nippes først. Skær kødet i tynde skiver på skrå, og server sammen med kartofler og kogte bønner.





karakterer:
Opskriften er vist 148233 gange,
og udskrevet 3316 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-19 11:24:15
hvad skal man bruge de champignoner til? det står ikke i opskriften :-) haha.

  -   2010-05-16 21:19:50
sødmælk ØH...Ddu må da vist være en fejl ???

  -   2005-01-01 01:01:01
mørbraden er rigtig god også dagen efter på rugbrød eller til salat