Nemme madpakkeboller med hvidtøl
Fryseegnet : ja Indsendt af : JHO Indsendt : Red : |
|
|
Lækre boller, som får en god og maltet smag fra øllen. Man kan ruge forskellige slags mørke øl, f.eks. porter. Bruger man en øl, der ikke er sød ligesom hvidtøl, kan man med fordel tilsætte et par spsk. sukker. Undgå pilsnere, da de gør bollerne sure.
Øl og vand hældes i en gryde. Sæt gryden på varmen og rør rundt med fingeren til det føles lunkent. Smuldr gæren i en skål, hæld lidt øl og vand over og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt det resterende øl/vand fra gryden, samt saltet. Hæld olie og kerner i blandingen. Nu tilsættes melet, de første 10 dl. kan man bare røre i, derefter ælter man de sidste 2-3 dl. i. Dejen må gerne være klistret, men skal hænge sammen og slippe skålen. Hæver i 40 - 60 min. og formes til boller på pladen. Efterhæver 20-30 min. på pladen. Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i 14 minutter. |
|
Opskriften er vist 7031 gange,
og udskrevet 170 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne