Nemme madpakkeboller med hvidtøl

Nemme madpakkeboller med hvidtøl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

FrokostRet : Frokost - Madpakke

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : JHO

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
1 hvidtøl
2.5 dl.vand
1 lille tsk salt
0.5 dl.neutral olie
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld solsikkekerner
1 dl.knækkede hvedekerner
13 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Lækre boller, som får en god og maltet smag fra øllen. Man kan ruge forskellige slags mørke øl, f.eks. porter. Bruger man en øl, der ikke er sød ligesom hvidtøl, kan man med fordel tilsætte et par spsk. sukker. Undgå pilsnere, da de gør bollerne sure.

Øl og vand hældes i en gryde. Sæt gryden på varmen og rør rundt med fingeren til det føles lunkent.

Smuldr gæren i en skål, hæld lidt øl og vand over og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt det resterende øl/vand fra gryden, samt saltet.

Hæld olie og kerner i blandingen.
Nu tilsættes melet, de første 10 dl. kan man bare røre i, derefter ælter man de sidste 2-3 dl. i. Dejen må gerne være klistret, men skal hænge sammen og slippe skålen.

Hæver i 40 - 60 min. og formes til boller på pladen. Efterhæver 20-30 min. på pladen.

Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i 14 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 7055 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu