Fyldt mørbrad

Fyldt mørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Fyldt mørbrad, billede 4 Fyldt mørbrad, billede 1 Fyldt mørbrad, billede 2 Fyldt mørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
   
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Befri mørbraden for sener og hinder og skær en revne på langs.

Skær champignonerne i skiver. Rist dem i lidt smør på panden, til væden er fordampet og champignonerne er gyldne.

Hak nødderne og kom dem på panden sammen med champignonerne. Rist det sammen ganske kort. Tilsæt hakket persille og hæld piskefløde og sherry eller portvin på panden. Lad saucen koge lidt ind og smag til med salt og peber.

Læg mørbraden i et ovnfast fad. Hæld saucen over, så revnen bliver fyldt.

Sæt fadet i ovnen ved 255 grader C. alm. ovn 20-25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 162089 gange,
og udskrevet 3530 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8238 (1961 kcal)
KJ pr. Pers. 2059 (490 kcal)
Vægt ialt 1250 gram
Vægt pr. Pers. 312 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 659 KJ (156 kcal)
Protein 11.2 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 1.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-13 14:33:23
Smager virkelig dejligt, med da vi har brugt kaffefløde skal sovsen nok jævnes en lille smule.

  -   2007-08-29 14:43:20
Utrolig god opskrift, når man har fiflet lidt med krydderierne/indholdet og har smagt den til, som man bedst kan lide smagen. blev meget populær i min familie.

  -   2007-02-07 10:37:58
Vældig god - afbrun før stegning.

  -   2006-12-10 07:46:38
Jeg syntes den smagte rigtig godt. Vil alligevel prøve at komme lidt bacon i. Men lækker nok som den er nu.

  -   2005-01-01 01:01:01
Mørbraden skal have krydderier, bl. a. paprika og hvidløg og ristes godt og så kan der kommes lidt god bouillon ved, så skal retten nok komme til at smage

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er ikke lige hvad jeg forstår ved fyldt mørbrad, men måske jeg har gjort noget forkert ? Men syntes nu stadig det smagte godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi lavede det til gæster, men ingen syntes ret godt om det

  -   2005-01-01 01:01:01
denne opskrift er rigtig lækker - jeg bruger lidt mere fløde ohg masala i stedet for sherry UHM - den er bare en stor succes hver gang jeg serverer den....

  -   2005-01-01 01:01:01
kan til sættes et rødløg på panden