Bacon Skilpadde på rismark

Bacon Skilpadde på rismark, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sophie M.

Indsendt :     
Bacon Skilpadde på rismark, billede 4 Bacon Skilpadde på rismark, billede 1 Bacon Skilpadde på rismark, billede 2 Bacon Skilpadde på rismark, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
300 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
12 Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
1 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Opskrift:
Du kan lave 2 bacon skilpadder ud af ingredienserne og det er rigeligt til 2 voksne og evt. et barn, der kan nøjes med en halv padde.

Først lægger du fire stykker bacon på det ene led og fletter fire styk ind på den anden led.

I en skål ælter du salt, peber og hakket persille ind i farsen og deler den i to lige store dele, som du former til to lidt aflange bøffer.

Læg bøffen på baconen, vip kanterne op og tryk det hele lidt sammen. Vend skilpadden om så samlingen er nederst. Skær nogle små huller i baconen så du kan stikke cocktailpølserne ind.

Når begge er lavet sætter du dem på rist i ovnen og stiller en bradepande med bagepapir under, så det kan opfange fedtet baconet giver fra sig.
Bacon skilpadderne skal have omkring 25 minutter i ovnen ved 175 grader.

Når du har sat skilpadderne i ovnen sætter du 3 dl ris over - så er begge dele færdig på nogenlunde samme tid. Anret skilpadderne på risen og server!

Tips:

server evt. med bearnaise sovs eller ketchup - alt efter hvad du er til!





karakterer:
Opskriften er vist 40744 gange,
og udskrevet 455 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12233 (2912 kcal)
KJ pr. Pers. 6116 (1456 kcal)
Vægt ialt 1828 gram
Vægt pr. Pers. 914 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 669 KJ (159 kcal)
Protein 9.0 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 14.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-05 14:01:23
Herlig opskrift. Jeg gav dem lige en tur på panden i noget margarine i et minut inden servering. Kan varmt anbefales.

  -   2016-04-03 09:36:55
da jeg så opskriften kom jeg til at tænke på boller i karry så måske "skildpadde i karry" kunne være en ide altså lave en karry sovs til sine ris i stedet for bearnaise som opskriften foreslår. (er dog ikke selv prøvet endnu)

  -   2016-03-13 23:06:52
Den skal have længere tid end de 25 min. Man skal nok bruge noget mindre kød end der står i opskriften, så kan det være at det er til og spise. Forslaget med ris og bearnaise sovs, er ikke og anbefale.

  -   2015-06-07 19:32:28
25 min. På 175 grader m. Varmluft var ikke nok gav dem 10 min. Ekstra :)

  -   2015-04-12 19:28:37
Super opskrift. Ungerne synes det var fedt. Vi serverede det ovenpå bulgur, som blev kaldt sand, så gled det lige ned:)

  -   2015-04-07 20:17:55
Den mætter rigtig meget, Nem at lave kan også gå med salat og brun sovs istedet for ris (hvis man ikke vil have for meget stivelse)

  -   2015-01-26 16:34:59
lyder sjov. skal prøves

  -   2013-02-09 21:37:13
Dejlig opskrift. Har prøvet at lave den og den smagte super godt. Dejligt også med en anderledes opskrift til hakket kød. STORT TAK.