Langtidsstegt lammekølle i stegeso

Langtidsstegt lammekølle i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : DaddyOne

Indsendt :      Red :
Langtidsstegt lammekølle i stegeso, billede 4 Langtidsstegt lammekølle i stegeso, billede 1 Langtidsstegt lammekølle i stegeso, billede 2 Langtidsstegt lammekølle i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
1 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
1 Lime, saft heraf
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Evt. Mynte, frisk
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Kviste Rosmarin, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
Opskrift:
Stik nogle lommer i lammekøllen, og fyld halve hvidløg og rosmarinkviste i. Lav en marinade af citronskal, citronsaft, limesaft, hvidvin, olivenolie og evt. lidt mynte. Put lammekøllen i en stor frysepose, og hæld marinaden ned til den. Luk posen godt, helst med så lidt luft i posen som muligt. Masser køllen rund i marinaden. Læg posen med kølle og marinade i et fad. Ind i køleskabet til dagen efter. Vend gerne lidt rundt på det hele et par gange eller tre.

Dagen efter tages køllen ud af posen, og lægges i en stegeso. Marinaden hældes ved sammen med salt og peber, og 1-2 løg i store stykker.
Luk stegesoen, og sæt den i ovnen 5 timer (6 timer, hvis det er en stor kølle) på 125 grader.

Tag stegesoen ud af ovnen, og lad den stå med låg på ca 30 minutter, før du forsigtigt deler/skærer køllen i håndterbare stykker. Pas på. Den er supermør!

Si stegeskyen, og server den sammen med flødekartofler til køllen.

Tips:

Du kan også lægge andre grøntsager (fx gulerødder eller porrer) ned med stegen i stegesoen.





karakterer:
Opskriften er vist 96911 gange,
og udskrevet 1878 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3787 (901 kcal)
KJ pr. Pers. 631 (150 kcal)
Vægt ialt 1965 gram
Vægt pr. Pers. 327 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 192 KJ (45 kcal)
Protein 12.4 gram
Fedt 11.6 gram
Kulhydrat 1.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu