Langtidsstegt lammekølle i stegeso
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt af : DaddyOne Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Stik nogle lommer i lammekøllen, og fyld halve hvidløg og rosmarinkviste i.
Lav en marinade af citronskal, citronsaft, limesaft, hvidvin, olivenolie og evt. lidt mynte.
Put lammekøllen i en stor frysepose, og hæld marinaden ned til den. Luk posen godt, helst med så lidt luft i posen som muligt. Masser køllen rund i marinaden.
Læg posen med kølle og marinade i et fad. Ind i køleskabet til dagen efter. Vend gerne lidt rundt på det hele et par gange eller tre.
Dagen efter tages køllen ud af posen, og lægges i en stegeso. Marinaden hældes ved sammen med salt og peber, og 1-2 løg i store stykker. Luk stegesoen, og sæt den i ovnen 5 timer (6 timer, hvis det er en stor kølle) på 125 grader. Tag stegesoen ud af ovnen, og lad den stå med låg på ca 30 minutter, før du forsigtigt deler/skærer køllen i håndterbare stykker. Pas på. Den er supermør! Si stegeskyen, og server den sammen med flødekartofler til køllen. Tips: Du kan også lægge andre grøntsager (fx gulerødder eller porrer) ned med stegen i stegesoen. |
|
Opskriften er vist 96380 gange,
og udskrevet 1861 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne