Indbagt oksemørbrad med rødvinsaucer
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Kustrup Indsendt : Red : |
|
|
Porren gøres rente og snittes i ca 1 cm tykke.
Oksemørbrad afpustes i mens dette gøres lad man en pande blive varm, oksemørbrad brunes på alle side og tages af til afkøling. Bacon kommes på panden til de er halv færdig (ca10 min) så kommer man de snittet porre på panden sammen med 1 spsk paprika og salt og peber. Så nå porren er bløde kommes der den 0,5 l fløde på panden og lade det koge op et par min. Porre bacon massen kommer man op i en si men fløden skal gemmes til rødvinsaucen. En butterdej rulles ud og den afkølet oksemørbrad ligges over på, og den afdryppet porre/bacon massen ligges oven på kødet. Den anden butterdej ligges oven på og gøres tæt. Den skal stå i midten af ovnen i 1,5 time ved 80-85 grader (den skal være 56 grade i den tykkeste end) så slukker man ovnen og laden oksemørbrad stå der en ca 1,5 time 5-10 før udskæring tændes ovnen på 230 grader for at gi den en gylden farve. RØDVINSAUCEN: De to skalotteløg finsnittes og kommes i en varm gryde med 1 spsk olie der efter kommes rødvinen i gryden og koges til spritten er fordampet Fløde fra porre/bacon kommes i gryden lade det koge et par min smage den til. Tips: Går godt sammen med bagtkartoffelmos |
|
Opskriften er vist 18502 gange,
og udskrevet 345 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Thea - 2017-12-31 16:56:30 Min butterdej skilte sig ad, mega ærgerligt. Synes ellers ikke jeg havde rullet den tyndt ud. Er der nogle gode råd, hvordan det undgåes? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne