Norske klejner Som bageren laver dem
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : ja Indsendt af : Luplau Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken og udblød gæren heri. Bland margarinen i. Tilsæt æg og derpå alle øvrige ingredienser. Lad dejen hæve 30 min. Slå den sammen igen og rul den ud til et stort kvdrat, ca. 1 cm. tykt. Skær med en klejnespore eller en kniv ca. 16 lange skykker med et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem dette snit. Kog klejnerne lysebrune i varm palmin eller olie ca. 1-2 min. pr. klejne. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir efter endt kogning.
Rør flormelis og citronsaft til en lind glasur, som påføres klejnerne. Spis klejnerne friskbagte og lune. Tips: Klejnerne kan formes og fryses. De er derpå nemme at tø op, koge og servere nykogte. Det er også muligt at fryse de kogte klejner uden glasur og så blot lune dem i ovnen før servering |
|
Opskriften er vist 8218 gange,
og udskrevet 211 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne