Grisehjerner
Hovedingrediens : Svinekød - Grisehjerne Indsendt : Red : |
|
|
Hjernerne bestille i forvejen. Bed om eksporthjerner. Læg dem i iskoldt vand med salt og 1 spsk lagereddike natten over i køleskab, eller blot et par timer.
Det snittede løg, peberkorn, hvidløg samt timian koger i 1 liter vand i 10 minutter. Der skrues ned for blusset og hjernerne kommes i og simrer med i 15 minutter og tages op. Denne blanchering kan evt. ske dagen i forvejen, for så har hjernerne "sat" sig.
Derefter tager man saften fra appelsinerne, den revne appelsinskal, 2 spsk smør, lidt salt og sukker og et godt drej peber og varmer det op. Deri lægges hjernerne, der står 6-7 minutter under låg og så er klar til servering.
Hjernerne kan som her spises med smørdampet spinat med et drys af reven ost og en sovs af dijonsennep, olivenolie og de hakkede krydderurter (basilikum eller estragon), der røres sammen. Retten smager godt med kogte melede kartofler eller som en lille forret med ristet brød og stuvede champignoner til. Man kan også få kalvehjerner. |
|
Opskriften er vist 21069 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (36 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-07-18 22:39:25 Tidligere idag var jeg i et supermarked i Avignon (Frankrig), her så jeg grisehjerne (2stk for 2.9 eur), så jeg måtte lige google en opskrift på det, men jeg tror nu ikke det er noget jeg kommer til at prøve! Jeg kan huske at jeg engang kiggede i min oldemors kogebog og faldt over en opskrift på hjerneboller (nam nam), så det er uden tvivl noget vi også har spist i Danmark før i tiden. anonym - 2009-06-17 09:15:51 det må da være en joke? bent - 2009-05-28 18:31:14 Jeg er gammel hjemmeslagter udlært 1958,vi har spist mange grisehjerner,eg tror ikke vi hverken er blevt klogere eller dummere af det ,det smager udmærket,min mening bedre end østers,som nogle af jer der kommenterer garanteret æder fordi det er inn.men prøv nu først hvis i har råd. Kim - 2008-04-26 16:29:01 Til denne dejlige ret kan anbefales, at den skylles ned med risvin med frosne blendede kanintestikler. Niels - 2007-06-18 21:42:28 Er en opskrift for rigtige mænd Anna-Maria - 2005-01-01 01:01:01 Jeg troede det her var en kogebog for mennesker anonym 2 - 2005-01-01 01:01:01 hvordan kan man spise grissehjerner når de ikke har nogen??? anonym - 2005-01-01 01:01:01 man skal godt nok være sulten.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne