Lammebiksemad
Hovedingrediens : Lammekød - Stegt/Kogt (Rester) Indsendt : Red : |
|
|
Skær de skrællede kartofler i ret små terninger.
Tør dem i et rent viskestykke.
Skær lammekødet fri for fedt og sener og skær det i terninger. Hak løgene. Rist kartoflerne i varm olie, de første minutter ved høj varme. Dæmp varmen og lad dem småstege, til de er møre. Vend dem ofte med paletkniv Giv kartoflerne stærk varme til sidst så de bliver sprøde og gyldne. Tag dem op med hulske. Tilsæt evt. lidt mere olie. Rist kødet, til det er gyldent og sprødt uden at branke. Tag det op med hulske. Svits de hakkede løg, til de er gyldne og klare. Skær et skrællet æble i terninger og svits det 3-4 min. sammen med løgene. Hæld kartofler og kød ved løgene og bland det hele godt. Varm retten igennem og smag til med salt, peber og evt. engelsk sauce. Servering: beregn 1-2 spejlæg pr. person og byd rødbeder og engelsk sauce til retten. Variation Undlad æblet eller erstat det evt. med en rest kogte ituskåret grøntsager. Kogte kolde pillekartofler kan bruges i stedet for råstegte, men sidstnævnte giver den bedste smag. |
|
Opskriften er vist 20160 gange,
og udskrevet 422 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Peder - 2005-01-01 01:01:01 er perfekt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne