Rødkål til jul med tyttebær-syltetøj

Rødkål til jul med tyttebær-syltetøj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Rødkål

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 hel rødkål
1 gl.tyttebærsyltetøj
1 spsk.andefedt
1 dl.balsamico
1 hel stjerneanis
2-3 laurbærblade
5-10 Nelliker, hele
1 kanelstang
 Salt
 
Opskrift:
Kålen snittes i den ønskede størrelse.
Varm andefedtet op, og svits kålen ved middel varme, indtil den mister sin spændstighed.
Tilsæt balsamico og tyttebærsyltetøjet, og rør rundt.
Laurbærbladene tilsættes, og de øvrige krydderier minus salt tilsættes.
Lad rødkålen simre på laveste blus i ca. 2 timer, og smag til med salt til sidst.
Hæld væden fra kålen, fjern laurbærbladene, og server til julemaden.

Tips:

I kogeperioden røres der nænsomt et par gange undervejs, og der spædes vand på, hvis kålen skulle koge for tør. Nelliker, kanel og stjerneanis kan med fordel puttes i et kaffe- eller tefilter, så man nemt kan fjerne dem til sidst. Væden kan reduceres til en sirup, som man glacerer rødkålen med, hvilket giver en blank kål med en ekstra smagsmæssig dimension. Hvis kålen fryses, kan man lade laurbærbladene blive ved, og den overskydende væde kan fryses separat, og bruges som væde til genopvarmning af kålen.





karakterer:
Opskriften er vist 8480 gange,
og udskrevet 155 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu