Rødkål til jul med tyttebær-syltetøj
Hovedingrediens : Kål - Rødkål Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
|
|
Kålen snittes i den ønskede størrelse.
Varm andefedtet op, og svits kålen ved middel varme, indtil den mister sin spændstighed. Tilsæt balsamico og tyttebærsyltetøjet, og rør rundt. Laurbærbladene tilsættes, og de øvrige krydderier minus salt tilsættes. Lad rødkålen simre på laveste blus i ca. 2 timer, og smag til med salt til sidst. Hæld væden fra kålen, fjern laurbærbladene, og server til julemaden. Tips: I kogeperioden røres der nænsomt et par gange undervejs, og der spædes vand på, hvis kålen skulle koge for tør. Nelliker, kanel og stjerneanis kan med fordel puttes i et kaffe- eller tefilter, så man nemt kan fjerne dem til sidst. Væden kan reduceres til en sirup, som man glacerer rødkålen med, hvilket giver en blank kål med en ekstra smagsmæssig dimension. Hvis kålen fryses, kan man lade laurbærbladene blive ved, og den overskydende væde kan fryses separat, og bruges som væde til genopvarmning af kålen. |
|
Opskriften er vist 8480 gange,
og udskrevet 155 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne