Donuts 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : kan fryses Indsendt af : minismandag Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken og rør gær ud heri.
mel blandes med salt, sukker og kardemomme. Denne blanding af tørstoffer- skal nu røres sammen med den blødesmør i en ensartet masse. Derefter hældes den lune mælk med gær i sammen med de to æg. ælt dejen godt igennem og lad den derefter hæve i 30 minutter. Dejen er lidt klistret- men den den slipper lige nøjagtigt, så den kan formes. Når dejen er hævet er hævet kan du gøre det på to måde. 1: lav små boller og prik hul i midten med en udstikker, et lille glas eller noget der ligner. 2: rulle dejen ud (1-2 cm tyk) og stik dejen ud i en stor og lille ring. jeg syns det er nemmest med nr. 1 Derefter lægger jeg alle donuts på et stykke bagepapir og lader dem hæve/hvile indtil olien er klar ved ca 165-180 grader. læg 3-4 ringe i gryden ad gangen og giv dem ca 4-5 minutter til de har den rigtige farve. jo tykkere jo længere tid. Tips: Du kan bruge alle slags olier eller fedt til dette- men jeg syntes at friture er bedst. jeg har undladt for meget kardemomme- men det er jo smag og behag. Dejen er super god til frysning. jeg lader dem bare ligge på bagepapiret og løsfryser dem. Derefter i en frysepose. Når de så skal bruges tager jeg dem op et par timer før og lægger dem på bagepapir. de bliver faktisk mere lækre og luftige efter frysning. |
|
Opskriften er vist 6242 gange,
og udskrevet 100 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne