Donuts 02

Donuts 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : kan fryses

Indsendt af : minismandag

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
4 dl.sødmælk
150 g.smør
850 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
1 tsk.kardemomme
2 æg
100 g.sukker
 
 Olie til stegning.
 jeg har prøvet palmin og friture.
 Friture giver en god skorpe.
 
Opskrift:
Lun mælken og rør gær ud heri.
mel blandes med salt, sukker og kardemomme.
Denne blanding af tørstoffer- skal nu røres sammen med den blødesmør i en ensartet masse.
Derefter hældes den lune mælk med gær i sammen med de to æg.
ælt dejen godt igennem og lad den derefter hæve i 30 minutter.

Dejen er lidt klistret- men den den slipper lige nøjagtigt, så den kan formes.

Når dejen er hævet er hævet kan du gøre det på to måde.

1: lav små boller og prik hul i midten med en udstikker, et lille glas eller noget der ligner.

2: rulle dejen ud (1-2 cm tyk) og stik dejen ud i en stor og lille ring.

jeg syns det er nemmest med nr. 1

Derefter lægger jeg alle donuts på et stykke bagepapir og lader dem hæve/hvile indtil olien er klar ved ca 165-180 grader.

læg 3-4 ringe i gryden ad gangen og giv dem ca 4-5 minutter til de har den rigtige farve. jo tykkere jo længere tid.

Tips:

Du kan bruge alle slags olier eller fedt til dette- men jeg syntes at friture er bedst. jeg har undladt for meget kardemomme- men det er jo smag og behag. Dejen er super god til frysning. jeg lader dem bare ligge på bagepapiret og løsfryser dem. Derefter i en frysepose. Når de så skal bruges tager jeg dem op et par timer før og lægger dem på bagepapir. de bliver faktisk mere lækre og luftige efter frysning.





karakterer:
Opskriften er vist 6242 gange,
og udskrevet 100 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu