|
250 |
gram |
Hvedemel250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
0.25 |
tsk. |
Hjortetaksalt0.25 tsk. Hjortetaksalt
|
0.5 |
tsk. |
Kanel, stødt0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
|
0.5 |
tsk. |
Peber0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
0.5 |
tsk. |
Ingefær, stødt0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
|
0.5 |
tsk. |
Nelliker, stødt0.5 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
|
100 |
gram |
Smør100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
175 |
gram |
Sukker175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
|
1 |
|
Æg M/L, hele1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
1 |
spsk. |
Piskefløde1 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
100 |
gram |
Mørk chokolade 44%100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%
Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
|
|
evt. |
Mandler, usmuttede evt. Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
|
|
evt. |
Nougat, blød evt. Nougat, blød
|
|
|
|
| |
Mel, hjortetaksalt og krydderier blandes sammen. Fast, koldt smør eller margarine hakkes i. Sukker og æg røres til æggesnaps, hvori fløden blandes. Melet samles med æggesnapsen, og dejen æltes godt sammen. Mens man ælter hælder man hakket chokolade og evt. hakkede mandler
Dejen trilles i fingertykke stænger, der skæres i små stykker og trilles til kugler. Bages i forvarmet ovn ca. 13 minutter ved 180 grader C.
Når de er færdigbagte tager man dem ud og lader dem blive kolde. Put evt. et lille stykke nougat på.
Tips:
De er super lækre og nemme at lave
|