Mississippi Mud cake 02

Mississippi Mud cake 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej.

Indsendt af : Kathrine

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.Oreo, original
100 g.smør
 
80 g.smør
170 g.mørk chokolade
2 spsk.instant coffee
0.25 kopstærk kaffe
0.25 tsk.salt
1 spsk.vaniljeekstrakt
6 store æg (delt i blommer og hvider)
240 g.sukker
 
180 g.sukker
120 g.kakaopulver
60 g.majsstivelse
0.25 tsk.salt
4 store æggeblommer
6 dl.mælk
3 spsk.smør
2 tsk.vaniljeekstrakt
85 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Bund:
forvarm ovnen til 150 grader og smør en 22 cm springform.
Blend kiksene og smøren sammen til en jævn masse.
Press blanding ud i formen med omkring 1,5 cm til formens top. Udjævn med bagsiden af en ske.
Lad bunden sætte sig i fryseren i 10 min, hvorefter den bages i 10 min. Lad den køle af.

Chokoladekage:
øg varmen i ovnen til 175 grader. Smelt chokolade og smør sammen i mikroovn. Sæt til side og lad afkøle.
Pisk kaffepulver, kaffe, salt og vaniljeekstrakt sammen i en lille skål. Sæt til side.
Pisk med elpisker 120 g sukker med æggeblommerne til volumen er fordoblet. Tilsæt chokoladeblandingen og bland forsigtigt sammen. Tilsæt kaffeblandingen pisk på laveste hastighed ganske kort.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret (120 g) til der kan dannes spidser.
Bland gradvist æggemassen med chokoladeblandingen.
Hæld blandingen på bunden og bag i ca. 40 min til kagen har sat sig, men stadig blævrer let. Forsegl med folie og sæt den i køleskabet min. 3 timer.

Chokoladebudding:
Bland sukker, kakaopulver, majsstivelse og salt i en mellem gryde. Tilsæt æggeblommer og pisk det sammen. Tilsæt mælk under omrøring.
Under omrøring bringes blandingen i kog på mellem varme i ca 30 sek, hvorefter den hældes over i mellem skål.
Tilsæt smør, vaniljeekstrakt og chokolade og pisk det sammen. Pisk for afkølingens skyld og lad herefter buddingen stå i 15 min. ved stuetemperatur. Pres folie på overfladen for at forhindre skaller. Lad den afkøle min. 3 timer.

Hæld buddingen jævnt på kagen ved brug af spatel og lad den køle i min 30 min.





karakterer:
Opskriften er vist 3880 gange,
og udskrevet 67 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu