Vegetarisk Mousakka med kikærter
Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter Kilde : Livetskrusninger Indsendt af : livetskrusninger Indsendt : Red : |
|
|
Dette er en ret som kræver noget forberedelse, men det er til gengæld himmelsk.
* Kikærter og bønner skal stå i vand i 10-12 timer og koges (i rent vand) i ca en timer efterfølgende. Jeg koger altid bønner og kikærter i store portioner som jeg fryser ned. Kikærter øger vægten ca 2,2 gange efter udblødning og kogning. -så hvis du starter med ukogte kikærter, så skal du kun bruge ca. 70g. Skær auberginen i en halv cm tynde skiver, drys dem med salt og læg dem i et fad (eller en si hvis du har en stor en) de skal trække en time for at få den lettere harske smag ud; du kan sagtens bare skære dem og putte dem i, det gør blot bagetiden længere, mere vandet og retten smager knap så "rund" -jeg synes personligt vil jeg hellere udvande dem end bruge dem direkte! Hak løg og hvidløg og svits det i en pande ved lav temperatur i olien. Tilsæt tomater, mynteblade, spidskommen og kikærterne og lad det simre i ca 10 minutter. Vask auberginerne; ellers har du en meget salt ret, jeg glemte det den allerførste gang jeg som. 15-17 årig forsøgte mig. Det var i øvrigt mit første møde med auberginer og der gik lang tid inden jeg forsøgte mig igen. Skær kartoflerne i helt tynde skiver. Læg kikærtesovsen i et tyndt lag i et ildfast fad, dæk med et lag auberginer og herover tyndt skåret kartofler. Drys med salt. Gentag med sovs, auberginer og kartofler. Pisk ricottaen sammen med skyr og æg og riv noget frisk muskat i. læg det i et lag herover det sidste lag kartofler og sæt det i ovnen v 175 grader C varmluft i ca 45 minutter. Server med en god blandet grov salat til. Tips: Se billeder og flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 70 kcal Kulhydrat 6.3 g Protein 4.7 g Fedt 2.9 g Kostfibre 0.8 g |
|
Opskriften er vist 7443 gange,
og udskrevet 132 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne