Karameltærte med nødder og appelsinskal
Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Missy Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
Sigt melet ned i en skål. Hæld flormelis i skålen og bland de to ting sammen. Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det i. Saml dejen med æggeblommen. Ælt hurtigt dejen sammen, dæk skålen med film eller sølvpapir og stil den i køleskabet en time. Tænd ovnen på 200 grader C varmluft. Rul dejen ud til ca 1 cm tykkelse og læg den i en smurt form. Bag bunden i 20 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Fyld: Varm sukker op i en tykbundet gryde ved middelvarme. Når det begynder at smelte, svinges gryden let rundt ind imellem, til alt sukkeret er smeltet og har fået en gylden farve. Tilsæt smør og rør rundt. Skru op for blusset. Tilsæt fløden lidt af gangen, mens der røres godt rundt. Når det begynder at koge, tilsættes salt. Rør godt igennem i 5 minutters til, til karamellen er ensartet og lidt tyk. Hæld massen over i en skål og lad det stå på køkkenbordet i 45-60 minutter, til det har nogenlunde stuetemperatur. Hak valnødderne groft. Hæld valnødder, mandelsplitter og appelsinskal (Den fra Dr Oetker (dem i firkantede pakker og hvor skallen også er firkantede stykker)) i karamellen og rør godt rundt. Hæld karamelmassen over tærtebunden. Stil tærten i køleskabet i mindst 4 timer, til karamellen er stivnet. |
|
Opskriften er vist 3498 gange,
og udskrevet 130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne