Chokolademousse 03
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt chokoladen (gerne Guanaja 70%) langsomt i en skål i vandbad. Pisk den sammen med det bløde smør i en stor skål.
Pisk æggehviderne skummende med en el håndpisker. Tilsæt en spsk sukker og fortsæt med at piske på lav hastighed. Når sukkeret er opløst forøges hastigheden til det højeste. Når æggehviderne er stive, drysses den resterende mængde sukker forsigtigt ud over hviderne. Hvis sukkeret tilsættes for hurtigt kan hviderne miste deres bæreevne og blive tynde. Pisk videre til æggehviderne er faste og elastiske. Tilsæt æggeblommerne og vend dem forsigtigt, men grundigt i. Vend dernæst 1/3 af denne blanding i chokolade/smørmassen. Brug en dejskraber med skaft og bland hurtigt massen ved at vende fra midten og ud mod skålens side samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Bland til den er ensartet. Hæld moussen i en soufflé skål eller i portionsskåle og sæt den i køleskab, tildækket. |
|
Opskriften er vist 161155 gange,
og udskrevet 1729 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (88 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2011-09-06 09:38:00 9 æggehvider??? Det bliver jo til over en liter, når det er pisket til skum. Det er da alt for meget! Jeg bruger en rettesnor, der hedder pr. 100 gram chokolade: 1 hvide, 2 blommer, 25 gram smør, 1 dl fløde, 50 gram sukker. Den er nem at huske og giver en fantastisk chokolademousse. Marianne - 2010-11-15 15:05:03 Denne dessert er besvælig at lave, desuden synes jeg den smager som æggesnaps med ckokolade i :-( Pernille 16 år - 2008-02-26 13:14:18 Hvis jeg ikke tager fejl er det Claus Meyers opskrift fra hans fabelagtige chokolade bog (: Den chokolademousse er og blir' min yndlings dessert xD . Har fået det alt for mange gange xD !!!!!! KAN ANBEFALES !!!!! Tanja - 2007-11-15 16:33:07 Super lækker og luftig. Kan varmt anbefales i forhold til de opskrifter med fløde. Sofie - 2007-05-14 18:53:49 - Jeg vil bare spørge om der er nogen der ved, om man kan undlade at putte æggeblommer i ? Chokomanen - 2005-01-01 01:01:01 Mmm.. Tænderne løber i vand! Fuldfed -men dejlig:D Camill - 2005-01-01 01:01:01 Supergod og lækker opskrift. Man skal bare liiige huske på, at man IKKE skal røre i moussen før brug - det vidste jeg ikke!! Så falder den sammen! sabine christensen - 2005-01-01 01:01:01 dette er en god opskrift kærlig hilsen sabine |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne