Bønne gratin
Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner Kilde : Livetskrusninger Fryseegnet : ikke fryseegnet Indsendt af : Livets krusinger Indsendt : Red : |
|
|
Bønner er sunde, fyldt med proteiner (endda mere end oksekød!) og så smager de super godt en kold efterårsdag.
Bønnerne skal ligge i vand i mindst 12 timer inden de bruges; de er ganske giftige uden. Kog bønnerne i RENT vand i en time. Forvarm ovnen til 200g mens du blander bønnerne med majs, krydderier, krydderurter, salt, peber og mælk i en gryde og koger det i ca 5 minutter. -enten skal du røre hele tiden eller også skal du ikke røre særlig dybt; skummetmælk har ret nemt ved at koge på så hvis det koger på bunden, skal du bare sørge for ikke at røre det brændte af. Pisk æggene med hviderne og bland det sammen med bønnerne. Put det i et ildfast fad og drys med osten. Bag i 30 minutter. Server med råkost salat eller Røbede fennikel salat til. I stedet for majs kan du også putte grønne bønner (og lave den 100% bønne gratin) eller andre grøntsager som ikke er for vandede. Hvis du ønsker at bruge gulerødder eller lignende, skal du blanchere dem først så ikke de er rå. Tips: Se billeder og flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 92 kcal Kulhydrat 9,6 g Protein 7.4 g Fedt 2 g Kostfibre 2.6 g |
|
Opskriften er vist 5421 gange,
og udskrevet 113 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne