Jordbærfromage

Jordbærfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : aoge

Indsendt :      Red :
Jordbærfromage, billede 4 Jordbærfromage, billede 1 Jordbærfromage, billede 2 Jordbærfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Jordbær, frost 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
6 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Læg husblassen i blød i en skål koldt vand.

Kog jordbærerne i en gryde md vandet, tilsæt sukker og smag til. Kog jordbærerne godt ud og blend dem til slut så de er helt purerede. Tag gryden af blusset og tilsæt den bløde husblas, du har vredet fri af det værste vand. Rør godt. Stil jordbærerne på køl indtil de er kolde, men ikke stivnet helt.

Pisk fløden med vaniljesukkeret, ikke for stift. Tag 1/3 af flødeskummet og rør det forsigtigt sammen med jordbærerne, vend derpå jordbærmassen over i resten af flødeskummet og saml det forsigtigt.

Stil fromagen i køleskabet i mindst 6 timer, og gerne til næste dag.
Kan evt. toppes med flødeskum og hakkede friske jordbær.





karakterer:
Opskriften er vist 44680 gange,
og udskrevet 959 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (260 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10099 (2404 kcal)
KJ pr. Pers. 2524 (601 kcal)
Vægt ialt 1224 gram
Vægt pr. Pers. 306 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 825 KJ (196 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 13.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-03 15:14:25
Smager fantastisk, og er utrolig nem at lave👍