Nytårstorsk
Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Et stykke hel torsk deles i portionsstykker.
Det kan koges helt, men det kan ikke deles pænt, så det kan ikke portionsanrettes i så fald.
Torskestykkerne lægges i en stor gryde, dækkes med vand og bringes i kog, ikke buldrekoge. Gryden skummes og der skrues ned for varmen og simrer videre i ca. 15 minutter. Sennepssovs: Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen med smørret. Tilsæt mælk og kogevand fra torsken lidt af gangen under konstant omrøring til en tilpas lidt tyk konsistens. Smag til med salt men vær forsigtigt da der også er salt i kogevandet. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til. Torsken løftes op og drypper lidt af inden den serveres. Serveres med kogte pillekartofler og sennepssovs. Som valgfrit tilbehør kan der servers hakkede kogte æg, sprødstegt bacontern, hakkede syltede rødbeder, hakkede rå løg, afdryppede kapers, revet peberrod samt fiskesennep. |
|
Opskriften er vist 1189 gange,
og udskrevet 28 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne