Fastelavnsboller med skildpadde

Fastelavnsboller med skildpadde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 16 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med skildpadde, billede 4 Fastelavnsboller med skildpadde, billede 1 Fastelavnsboller med skildpadde, billede 2 Fastelavnsboller med skildpadde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Gær, frisk
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Vaniljecreme:
15 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Skildpaddecreme:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
220 gram TOMS Kæmpe Skildpadder En TOMS Kæmpe Skildpadde vejer ca. 28 gram.
   
  Pynt:
4 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Skildpaddecreme og vaniljecreme startes dagen før fastelavnsbollerne bages.

Skildpaddecreme:
Piskefløde og skildpadder varmes forsigtigt op under omrøring i en gryde til chokoladen er helt smeltet.
Hældes over i en skål der sættes i køleskabet til næste dag, de første timer utildækket, men derefter kan skålen dækkes med film.
Næste dag piskes chokoladefløden til skum som du ville gøre med piskefløde.

Vaniljecreme:
Sukker, maizena og vaniljekorn blandes og piskes godt med 0.5 dl. af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen. De resterende 2 dl. sødmælk koges op i en gryde med den tomme vaniljestang. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.

Se fremgangsmåde på wienerdej her:


Den færdige dej rulles til ca 50x50 og skæres i firkanter på 12.5x12.5. Der lægges en klat vaniljecreme på firkanterne og hjørnerne foldes mod midten og bollen vendes om og lægges på bagepapir med samlingerne nedad.

Hæver 1 time, hvorefter de pensles med sammenpisket æg. Bages ved 190 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter.

Bollerne afkøles helt deles helt eller delvist inden de fyldes.

Pyntes med drys af flormelis eller glasur.





karakterer:
Opskriften er vist 20904 gange,
og udskrevet 300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 32476 (7732 kcal)
KJ pr. Stk. 2029 (483 kcal)
Vægt ialt 2291 gram
Vægt pr. Stk. 143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1417 KJ (337 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 22.3 gram
Kulhydrat 30.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu