Gammeldags fastelavnsboller med marcipan remonce
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter smørret deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm (37 grader C.). Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg, kardemomme og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 45 minutter. Remonce: Blødt smør, sukker og marcipan røres sammen til en ensartet masse. Udrulning: Når dejen er færdighævet, rulles den ud til en stor firkant 50x40 cm 3-4 mm. tyk. Skæres i 12 firkantede stykker 12x12 cm. På midten af hver firkant lægger I derefter en god spsk. remonce. Stykkerne samles på midten mens du golder spidserne med en hånd. Mens du stadig holder fast så klemmer du sammenføjningerne sammen. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 30 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12 minutter. Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasur eller et drys flormelis. Tips: |
Opskrift på fastelavnsboller med marcipan - en smagfuld bidHvis du har en sød tand, eller generelt er vild med fastelavnsboller, vil du med garanti falde pladask for denne fastelavnsboller med marcipan opskrift. Marcipan er en kærkommen ingrediens, når det kommer til kager og sødt bagværk. Den hvide masse er toppen over i’et, som giver bagværket et ekstra pift - og det samme gør sig gældende i klassiske fastelavnsboller.Marcipanens historieMarcipanen menes at stamme fra Italien, men det er endnu uvist, hvornår den første gang så dagens lys. Nogle mener dog at den blev indført fra handelsfolk via Alperne for over 500 år siden. Danmark har produceret marcipan på Odense marcipanfabrik siden begyndelsen af 1900-tallet, og fabrikken producerer stadig forskellige typer af marcipan den dag i dag.Lav din egen marcipan til fastelavnsbollerneDen hvide faste masse kan laves på flere forskellige måder. Men den traditionelle masse laves af æggehvide, sukker og smuttede mandler. Du kan nemt lave din egen marcipan - find opskriften på hjemmelavet marcipan her. |
Opskriften er vist 10477 gange,
og udskrevet 180 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne