Gammeldags fastelavnsboller med marcipan remonce

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan remonce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 12 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Gammeldags fastelavnsboller med marcipan remonce, billede 4 Gammeldags fastelavnsboller med marcipan remonce, billede 1 Gammeldags fastelavnsboller med marcipan remonce, billede 2 Gammeldags fastelavnsboller med marcipan remonce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Remonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Ren rå marcipan
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dej:
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter smørret deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm (37 grader C.).

Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg, kardemomme og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 45 minutter.

Remonce:
Blødt smør, sukker og marcipan røres sammen til en ensartet masse.

Udrulning:
Når dejen er færdighævet, rulles den ud til en stor firkant 50x40 cm 3-4 mm. tyk. Skæres i 12 firkantede stykker 12x12 cm.

På midten af hver firkant lægger I derefter en god spsk. remonce.

Stykkerne samles på midten mens du golder spidserne med en hånd. Mens du stadig holder fast så klemmer du sammenføjningerne sammen.

Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasur eller et drys flormelis.

Tips:






Beskrivelse:

Opskrift på fastelavnsboller med marcipan - en smagfuld bid

Hvis du har en sød tand, eller generelt er vild med fastelavnsboller, vil du med garanti falde pladask for denne fastelavnsboller med marcipan opskrift. Marcipan er en kærkommen ingrediens, når det kommer til kager og sødt bagværk. Den hvide masse er toppen over i’et, som giver bagværket et ekstra pift - og det samme gør sig gældende i klassiske fastelavnsboller.

Marcipanens historie

Marcipanen menes at stamme fra Italien, men det er endnu uvist, hvornår den første gang så dagens lys. Nogle mener dog at den blev indført fra handelsfolk via Alperne for over 500 år siden. Danmark har produceret marcipan på Odense marcipanfabrik siden begyndelsen af 1900-tallet, og fabrikken producerer stadig forskellige typer af marcipan den dag i dag.

Lav din egen marcipan til fastelavnsbollerne

Den hvide faste masse kan laves på flere forskellige måder. Men den traditionelle masse laves af æggehvide, sukker og smuttede mandler. Du kan nemt lave din egen marcipan - find opskriften på hjemmelavet marcipan her.

karakterer:
Opskriften er vist 10477 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24797 (5904 kcal)
KJ pr. Stk. 2066 (492 kcal)
Vægt ialt 1582 gram
Vægt pr. Stk. 131 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1567 KJ (373 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 19.0 gram
Kulhydrat 46.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu