Risotto med karamelliserede porrer og hytteost
Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre Kilde : Livetskrusninger Fryseegnet : ikke fryseegnet Indsendt af : Livets krusinger Indsendt : Red : |
|
|
Det smager lige så godt som hvis der havde været kød i.
Citat fra min kødafhængige kammerat som jeg serverede retten for i aftes! -og her havde jeg egentlig købt serano skinke som jeg ville bage for ham at drysse over retten, jeg glemte det bare i ovnen og en time senere. Svits de hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt halvdelen af smørret og risene og steg ved svag varme i et par minutter til risene er klare. Derefter tilsættes hvidvinen og først når risene har suget den op, tilsættes ca 2 dl bouillon (kogt vand med terninger) der skal røres jævnligt i risene og det er ikke en af de der retter der kan passes mens man snakker -men derfor må der meget gerne drikkes et glas vin mens man kokkerere. eller resten af flasken nu den er åben! Når risene har suget væden, tilsættes ca 2 dl igen. og sådan bliver man ved til risene er klistrede og møre, smag til! I mellemtiden er dine porrer så også blevet dejligt brune og har en karamelliseret smag. Vend dem i risottoen sammen med hytteosten og lad det stå i et par minutter så osten smelter lidt sammen Tips: Se flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 81 kcal Kulhydrat 12.1 g Protein 2 g Fedt 2.1 g Kostfibre 0.5 g |
|
Opskriften er vist 6685 gange,
og udskrevet 111 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe - 2016-01-21 10:51:44 Jeg har en del grødris til overs her efter jul. Tror jeg vil forsøge at lave denne ret med dem. Men men men, hvad gør du lige ved porrerne????? Ina - 2013-12-05 16:48:53 Og hvordan er porrerne så blevet brune? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne