Tom Kha Gai
Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling Fryseegnet : Frysegnet Indsendt af : Katharinal Indsendt : Red : |
|
|
Bouillon og kokosmælk bringes i kog. Tilsæt herefter (i rækkefølge): galangarod, chili, citrongræs, skalotteløg og til sidst limeblade. Rør ingredienserne godt sammen. Læg låg på gryden og kog i 4-5 minutter. Herefter tilsættes kødet, løgene, champignonerne. Rør ingredienserne sammen. Tilsæt fiskesauce, limesaft og sukker og rør suppen godt sammen. Til sidst tilsættes tomaterne, rør ingredienserne sammen og kog i 5 minutter mere inden den serveres.
Inden suppen serveres, fiskes galangaroden op. Der dryppes herefter chiliolie henover hver portion - ½-1 tsk. alt efter, hvor stærk man ønsker den. Tips: Mange laver suppen med ingefær, det er ikke korrekt og man bør helt klart holde sig til at bruge galangarod. Ingefæren giver suppen en markant anden smag. Hvis man ikke kan få frisk citrongræs, kan man bruge 5-6 stykker i lage. Alternativ til kokoscreme kan være kokosmælk. Det vil gøre suppen meget sundere. Den rigtige smag fås dog med kokoscreme. :) |
|
Opskriften er vist 7680 gange,
og udskrevet 129 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne