Ungarsk gullasch, den ægte 02
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Ungarn Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Larstub Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i tern. ca. 2x2 cm.
Smelt lidt af fedtstoffet i en gryde. Brun kødterningerne heri - evt. af 2 omgange, tag kødet op igen.
Smelt resten af fedtstoffet og put løgene i store tern i. De skal ikke brunes, men blot varmes og blive blanke under omrøring - tager ca. 1 min. Put kødet tilbage i gryden og tilsæt salt, peber, Paprika og mel. Rør rundt et øjeblik til melet hænger ved kødet og tilsæt derefter bouillonen lidt ad gangen under omrøring. Når det er ved at koge og jævnet tilsættes laurbærblade og kommen skru ned for varmen og lad det simre ca. 1½ time. Rør rundt i retten ind imellem. Efter 45 min. Tilsættes peberfrugterne skåret i ikke for tynde strimler og delt i 3-4 stykker pr. strimmel, Hvis retten bliver for tyk tilsættes evt. mere væde og hvis den er for tynd mere mel(jævning). Ovennævnte er den ÆGTE Gullasch, men den kan naturligvis laves på andre måder. Ønskes den lidt mere cremet kan halvdelen af bouillonen skiftes ud med piskefløde. Der kan også tilsættes Cocktailpølser og tomatpure eller flåede/hakkede tomater. Så er det blot ikke længere en gullasch, men en gryderet. Serveres med hjemmelavet kartoffelmos. Smager himmelsk. |
|
Opskriften er vist 141276 gange,
og udskrevet 2186 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Jess - 2018-11-24 19:22:50 Den ægte gullasch bliver det aldrig. ungarerne ville aldrig bruge hverken laurbærblad, kommen, røde og grønne peberfrugt (de bruger sjovt nok paprika) hvedemel og i særdeleshed Aldrig kulør. Man tilsætter heller ikke væde i nogle form og da slet ikke bouillon. anonym - 2017-04-16 10:30:49 Min ungarske kæreste er særdeles uenig. 2016 13 - 12 - 2016-12-13 11:08:47 super god ret gax - 2014-01-14 17:05:47 Oprindelsesland må være Ungarn, hvis det er den ægte... Vildbassen - 2013-04-03 17:20:40 Super god ret - og rigtig god gennemgang :-) larstub - 2012-10-22 05:05:59 fik ikke skrevet i opskriften at det skal være et stort løg - ellers evt 2. Jeg deler nornalt løget i 4 og skærer så "bådene" ud i 3-4 stykker afhængig af løgets størrelse |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne