Halve bagte kartofler med torsk

Halve bagte kartofler med torsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kogt torsk

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Halve bagte kartofler med torsk, billede 4 Halve bagte kartofler med torsk, billede 1 Halve bagte kartofler med torsk, billede 2 Halve bagte kartofler med torsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fiskefyld:
400 gram Torskefilet uden skind
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 spsk. Kapers 1 spsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Estragon, frisk
200 gram Emmentaler. 45+ Revet:
1 tsk 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl 40 gram

1 skive ost vejer ca. 25 gram
   
  Tilbehør:
1 Fennikel, frø
200 gram Spinat, frisk nippet for stilke
250 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
   
Opskrift:
Kartoflerne vaskes og halveres. Rids kartoflerne, pensl overfladen med lidt olie og drys salt inden de bages ved 200 grader C. alm. ovn i 50-60 minutter i en forvarmet ovn.

Fisken dampkoges. I et afdækket fad 15-20 min. i ovnen eller 3-5 min. i en gryde eller mikroovn. Når fisken er kogt skilles den i mindre stykker.

Hak løg og kapers fint. Varm olien på en pande, svits løgene til de er klare. Tilsæt mel. Lad det varme i et minut, mens der røres. Herefter tilsættes mælk. Rør og lad det koge indtil blandingen bliver tykkere. Bland med kapers, sennep og fisk.

Anbring fyldet på de halve bagte kartofler. 2-3 spsk. på hver kartoffel. Drys med krydderier og revet ost.

Gratiner kartoflerne 10 min. i ovnen ved 200 grader C alm. ovn.

Server retten varm sammen med kogte grøntsager og salat. f.eks. bagte cherrytomater og frisk spinat svitset i olie med hvidløg og fennikel.

Tips:

Fiskefyldet kan erstattes med andet fyld, f.eks: En blanding med ristede svampe, bacon, løg, creme fraiche og revet ost. En blanding af årstidens kogte grøntsager, hytteost og revet ost. Kødsovs og revet ost.





karakterer:
Opskriften er vist 30061 gange,
og udskrevet 387 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12395 (2951 kcal)
KJ pr. Pers. 3098 (737 kcal)
Vægt ialt 3146 gram
Vægt pr. Pers. 786 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 393 KJ (93 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 12.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu